Múlt a jelenben

Vörös Mihály
Vörös Mihály

Múlt a jelenben

Gép: Fujifilm FinePix, automatikus beállítás. Ezzel a képpel nem csak egy képet szerettem volna kapni, hanem a cél egy hozzáadott művészi érték volt. Ezt a kopár fa segítségével akartam elérni ami egyben az előtér is. Mivel egy várromról van szó, ehhez szerintem az nagyon hozzáillik. Így az egész kép egy misztikus jelleget kap, főleg, hogy fekete-fehér. Más szavakkal nem csupán egy várromot akartam lefényképezni, hogy ne azon legyen a hangsúly hanem a kép egészén, magán az érzésen amit a nézőben ébreszt. Sikerült -e az a kérdés? Álló kép (vertikális vonalak miatt) és béka perspektíva.

Értékelés

Amikor képet értékelek, először csak a képet szoktam nézni, és utána a szerző leírását. Ebben az esetben is ez történt. Amikor ránéztem a képre, nem is a várromra lettem figyelmes, hanem a kép egészére. Misztikusan művészi. Szinte egy történetet elmesél pusztán a látvány. Aztán elolvastam a leírásod, és láttam, hogy ez is volt a szándékod vele. Véleményem szerint abszolút sikerült megvalósítanod az elképzelésed.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Vörös Mihály további fényképei

Őszi harmónia

Nagyon szépen érzékelhető a kép harmóniája, amit sikerült megjelenítenie Mihálynak. A nézőpont sokat számít. El tudom képzelni, hogy a variációk közül ez adta a legtermészetesebb hatást. Való igaz, hogy ebből…

Megvilágosodás

Úgy gondolom, a kép tökéletesen elérte azt a célt, amit Mihály kitűzött a készítésénél. Szürkeárnyalatos fotó lévén nagy hangsúlyt kapnak a kontrasztok, amelyek szépen meg is jelennek a képen egy…

Múlt a jelenben

Amikor képet értékelek, először csak a képet szoktam nézni, és utána a szerző leírását. Ebben az esetben is ez történt. Amikor ránéztem a képre, nem is a várromra lettem figyelmes,…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató