Konyhából stúdiót

Konyhából stúdiót

Fotó: Németh Zsuzsanna

Az unokatestvérem harmadik újszülött lányát mentem meglátogatni és éppen nálam volt egy Nikon D3200 egy 50mm 1.8 obival. Mivel a fotózás nagyon spontán jött, így rögtönözni kellett egy konyhában! Fény nem sok volt a lakásban, ezért az egyetlen jól megközelíthető kicsi ablakból igyekeztem fényt nyerni, de ott is csak azzal szemben tudtam fotózni, de szerencsére volt ott egy hosszú szövet natúr függöny amit szűrőnek használhattam és azt végigvezettem egy párnázott asztalon, így lett egy egybefüggő hátterem. Csak beépített vakum van még, de szükségét éreztem annak, hogy néha vakuzzak, így arra is egy egyréteges vékony zsepit befőttes gumival ráerősítettem, hogy ne legyen éles fényű a vakuzás. Tudom, hogy a “modellek” körvonala helyenként nem kivehető, de muszáj volt ennyi fényt beengedni, különben látszott a barkácsolt stúdió és az ablak kerete. Az anyuka bőrén is kellett retusálni, mivel ő sem volt felkészülve erre és pont annyira volt natúr mint mindenki otthon, mikor senkit sem vár vendégségbe. :)

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Kezdem azzal, hogy nagyon köszönöm a részletes leírást! Bizonyára hasznos információ azoknak, akik egy hobbigéppel fényképeznek mindenféle segédeszköz nélkül.

Nagyon szép, letisztult a kép, semmilyen zavaró elemet nem látunk, ami elvonná figyelmünket. A kompozíció is tökéletes, kerek egészet alkot a gyermek és az édesanya. Talán az élesség hagy némi kívánni valót maga után. Erre a megoldás, hogy kicsivel nagyobb mélységélességgel dolgozunk, ami a fényrekesz szűkítésével érhető el. Egyébként nagyon szép a kép, kellemes érzést kelt a nézőben.

Tetszett Zsuzsanna fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Németh Zsuzsanna további képei

Apa-lánya meghittségKonyhából stúdiótA felfedező Velencében

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Németh Zsuzsanna

2015-06-09 16:51:42

Nagyon szépen köszönöm az értékelést, rendkívül megtisztelőnek érzem, hogy felkerülhetett ide :) Főleg, hogy ez a kép az első 300 tükörreflexes géppel kattintott képek közül való, hiszen még csak most kezdtem el ezzel foglalkozni. Még saját kompakt gépem se volt korábban :) Mindenképpen szeretnék majd részt venni valamilyen általad tartott oktatáson, de időpont ügyileg kissé "nehéz eset vagyok".

Szalay Krisztián

2015-06-09 16:59:30

Nagyon szívesen, a lehető legnagyobb örömmel értékeltem! Mindenképpen elismerésre méltó, hogy az első képek között egy ilyet összehoztál! Ami pedig az oktatást illeti, köszönöm a megtiszteltetést, és biztosan sort fogunk rá keríteni. Lesz rá alkalom. :)

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Száz út vár ránk
  • Nincs hajgumi
  • Hárman párban
  • A víz szalad, a kő marad....
  • Híd alatt
  • Békesség
  • Berepülés
  • Szemkontaktus
  • Goodbye Sweet
  • Mozgásban a város