Konyhából stúdiót

Németh Zsuzsanna
Németh Zsuzsanna

Konyhából stúdiót

Az unokatestvérem harmadik újszülött lányát mentem meglátogatni és éppen nálam volt egy Nikon D3200 egy 50mm 1.8 obival. Mivel a fotózás nagyon spontán jött, így rögtönözni kellett egy konyhában! Fény nem sok volt a lakásban, ezért az egyetlen jól megközelíthető kicsi ablakból igyekeztem fényt nyerni, de ott is csak azzal szemben tudtam fotózni, de szerencsére volt ott egy hosszú szövet natúr függöny amit szűrőnek használhattam és azt végigvezettem egy párnázott asztalon, így lett egy egybefüggő hátterem. Csak beépített vakum van még, de szükségét éreztem annak, hogy néha vakuzzak, így arra is egy egyréteges vékony zsepit befőttes gumival ráerősítettem, hogy ne legyen éles fényű a vakuzás. Tudom, hogy a “modellek” körvonala helyenként nem kivehető, de muszáj volt ennyi fényt beengedni, különben látszott a barkácsolt stúdió és az ablak kerete. Az anyuka bőrén is kellett retusálni, mivel ő sem volt felkészülve erre és pont annyira volt natúr mint mindenki otthon, mikor senkit sem vár vendégségbe. :)

Értékelés

Kezdem azzal, hogy nagyon köszönöm a részletes leírást! Bizonyára hasznos információ azoknak, akik egy hobbigéppel fényképeznek mindenféle segédeszköz nélkül.

Nagyon szép, letisztult a kép, semmilyen zavaró elemet nem látunk, ami elvonná figyelmünket. A kompozíció is tökéletes, kerek egészet alkot a gyermek és az édesanya. Talán az élesség hagy némi kívánni valót maga után. Erre a megoldás, hogy kicsivel nagyobb mélységélességgel dolgozunk, ami a fényrekesz szűkítésével érhető el. Egyébként nagyon szép a kép, kellemes érzést kelt a nézőben.

Hozzászólások

Németh Zsuzsanna

Nagyon szépen köszönöm az értékelést, rendkívül megtisztelőnek érzem, hogy felkerülhetett ide :) Főleg, hogy ez a kép az első 300 tükörreflexes géppel kattintott képek közül való, hiszen még csak most kezdtem el ezzel foglalkozni. Még saját kompakt gépem se volt korábban :) Mindenképpen szeretnék majd részt venni valamilyen általad tartott oktatáson, de időpont ügyileg kissé “nehéz eset vagyok”.

2015-06-09 16:51:42 • Németh Zsuzsanna

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen, a lehető legnagyobb örömmel értékeltem! Mindenképpen elismerésre méltó, hogy az első képek között egy ilyet összehoztál! Ami pedig az oktatást illeti, köszönöm a megtiszteltetést, és biztosan sort fogunk rá keríteni. Lesz rá alkalom. :)

2015-06-09 16:59:30 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Németh Zsuzsanna további fényképei

A felfedező Velencében

Azt elárulhatom, hogy elfogultság ide, vagy oda, remek képet sikerült készíteni, a körülményeket olvasva pedig pláne le a kalappal. A kép abszolút helyesen van komponálva, az alany feje aranymetszésben van.…

Apa-lánya meghittség

Olyan szépen leírtál mindent a fénykép készítésének körülményeiről, hogy igazán nem is tudok mit hozzáfűzni. Valóban, egy kicsit zavaró, hogy le vannak vágva a végtagok, de ettől függetlenül nagyon szép…

Konyhából stúdiót

Kezdem azzal, hogy nagyon köszönöm a részletes leírást! Bizonyára hasznos információ azoknak, akik egy hobbigéppel fényképeznek mindenféle segédeszköz nélkül. Nagyon szép, letisztult a kép, semmilyen zavaró elemet nem látunk, ami…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató