Konyhából stúdiót

Németh Zsuzsanna
Németh Zsuzsanna

Konyhából stúdiót

Az unokatestvérem harmadik újszülött lányát mentem meglátogatni és éppen nálam volt egy Nikon D3200 egy 50mm 1.8 obival. Mivel a fotózás nagyon spontán jött, így rögtönözni kellett egy konyhában! Fény nem sok volt a lakásban, ezért az egyetlen jól megközelíthető kicsi ablakból igyekeztem fényt nyerni, de ott is csak azzal szemben tudtam fotózni, de szerencsére volt ott egy hosszú szövet natúr függöny amit szűrőnek használhattam és azt végigvezettem egy párnázott asztalon, így lett egy egybefüggő hátterem. Csak beépített vakum van még, de szükségét éreztem annak, hogy néha vakuzzak, így arra is egy egyréteges vékony zsepit befőttes gumival ráerősítettem, hogy ne legyen éles fényű a vakuzás. Tudom, hogy a “modellek” körvonala helyenként nem kivehető, de muszáj volt ennyi fényt beengedni, különben látszott a barkácsolt stúdió és az ablak kerete. Az anyuka bőrén is kellett retusálni, mivel ő sem volt felkészülve erre és pont annyira volt natúr mint mindenki otthon, mikor senkit sem vár vendégségbe. :)

Értékelés

Kezdem azzal, hogy nagyon köszönöm a részletes leírást! Bizonyára hasznos információ azoknak, akik egy hobbigéppel fényképeznek mindenféle segédeszköz nélkül.

Nagyon szép, letisztult a kép, semmilyen zavaró elemet nem látunk, ami elvonná figyelmünket. A kompozíció is tökéletes, kerek egészet alkot a gyermek és az édesanya. Talán az élesség hagy némi kívánni valót maga után. Erre a megoldás, hogy kicsivel nagyobb mélységélességgel dolgozunk, ami a fényrekesz szűkítésével érhető el. Egyébként nagyon szép a kép, kellemes érzést kelt a nézőben.

Hozzászólások

Németh Zsuzsanna

Nagyon szépen köszönöm az értékelést, rendkívül megtisztelőnek érzem, hogy felkerülhetett ide :) Főleg, hogy ez a kép az első 300 tükörreflexes géppel kattintott képek közül való, hiszen még csak most kezdtem el ezzel foglalkozni. Még saját kompakt gépem se volt korábban :) Mindenképpen szeretnék majd részt venni valamilyen általad tartott oktatáson, de időpont ügyileg kissé “nehéz eset vagyok”.

2015-06-09 16:51:42 • Németh Zsuzsanna

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen, a lehető legnagyobb örömmel értékeltem! Mindenképpen elismerésre méltó, hogy az első képek között egy ilyet összehoztál! Ami pedig az oktatást illeti, köszönöm a megtiszteltetést, és biztosan sort fogunk rá keríteni. Lesz rá alkalom. :)

2015-06-09 16:59:30 • Szalay Krisztián

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Németh Zsuzsanna további fényképei

A felfedező Velencében

Azt elárulhatom, hogy elfogultság ide, vagy oda, remek képet sikerült készíteni, a körülményeket olvasva pedig pláne le a kalappal. A kép abszolút helyesen van komponálva, az alany feje aranymetszésben van.…

Apa-lánya meghittség

Olyan szépen leírtál mindent a fénykép készítésének körülményeiről, hogy igazán nem is tudok mit hozzáfűzni. Valóban, egy kicsit zavaró, hogy le vannak vágva a végtagok, de ettől függetlenül nagyon szép…

Konyhából stúdiót

Kezdem azzal, hogy nagyon köszönöm a részletes leírást! Bizonyára hasznos információ azoknak, akik egy hobbigéppel fényképeznek mindenféle segédeszköz nélkül. Nagyon szép, letisztult a kép, semmilyen zavaró elemet nem látunk, ami…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató