Mindig a fénybe nézz!

Kertész Róbert
Kertész Róbert

Mindig a fénybe nézz!

A kép az elhagyatott, zalaegerszegi Ruhagyárban készült. Megfogtak a valószínűleg hajléktalan ember székre rakott ruhái. A beszűrődő fény a remény sugarát juttatta eszembe, a képen ezt próbáltam visszaadni. Ezért választottam a címének Ákos dalának címét. A kép egy Canon 1200D-vel készült egy 75-300 mm-es objektívvel.

Értékelés

Amikor egy képre nézünk, mindig a világos foltok vonzzák a tekintetünket. Nincs ez másképp ebben az esetben sem. Valóban a fentről jövő fény - mint egy reménysugár - jelenik meg a képen. Jól néz ki, ahogy minimál stílusban megjelennek a különböző képi elemek. A szék a ruhákkal, a falfirka, és az előtérben a hulladékok. Ezek együttese mondja el nekünk a kép üzenetét.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató