Water in the air

Hajzer Alexandra
Hajzer Alexandra

Water in the air

Hétvégén kedvem támadt az “ékszerdobozban” vízcseppeket fagyasztani, ebben a rekkenő hőségben. Most gyakorlom, hogyan kell ezt csinálni. A fagyasztás sikerült, csak kissé alulexponált lett maga a fotó. Ettől eltekintek, mert most gyakorlom. Először a záridő-rekesz közös kapcsolatát próbálom megtalálni különböző helyzetekben, kisebb-nagyobb sikerrel. A képet Nikon D3200-al készítettem, 18-105mm obival.

Értékelés

Nagyon jó feladatot választottál gyakorlásnak! A mozgás befagyasztását az extra rövid zársebességgel érhetjük el (1/1000 - 1/4000, vagy még rövidebb idő). Ügyes volt a nézőpont megválasztása is, hiszen így ‘szemmagasságból” érvényesül legjobban a kis szökőkút. Talán a fekvő formátum helyett az álló szerencsésebb lett volna, hogy a függőleges irányvonalak jobban érvényesüljenek. Hajrá, csak így tovább, gyakorolj minél többet!

Hozzászólások

Hajzer Alexandra

Húú, köszönöm szépen a pozitív értékelést, ez tovább motivál engem a fotózásra! Nagyon örülök, hogy az első próbálkozásom ilyen jó lett. Csinálom, gyakorlom, s pont megfelelő erre ez a gép. Köszönöm!

2015-06-16 21:16:28 • Hajzer Alexandra

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen! Az a legfontosabb, hogy gyakorolj minél többet, és kísérletezz bátran!

2015-06-17 07:22:04 • Szalay Krisztián

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Hajzer Alexandra további fényképei

Bográcsgulyás magyarosan

Valóban a valóságot tükrözi ez a jól sikerült ételfotó, ám szerencsére nem annyira, hogy lássuk benne a konyhaszekrényt és a fényképezőgépet is. Viccet félretéve, szerencsésen sikerült elkerülni vagy kiszűrni a…

Water in the air

Nagyon jó feladatot választottál gyakorlásnak! A mozgás befagyasztását az extra rövid zársebességgel érhetjük el (1/1000 - 1/4000, vagy még rövidebb idő). Ügyes volt a nézőpont megválasztása is, hiszen így 'szemmagasságból"…

Magányos ladikos

Az nem baj, ha belóg a fa jobbról, mert a kép másik oldala amúgy is nagyon hangsúlyos a sötétebb tónusok miatt. Inkább a horizont ferdesége az, ami nagyon zavaró. Valamint,…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató