A huncut csokitortaevő

Tarsoly Petra
Tarsoly Petra

A huncut csokitortaevő

A képet egy Canon 700D-vel készítettem 50 mm-es fix objektívvel. Az unokaöcsém ballagásán készült a kép az egyik rokonunkról amint ette a tortát és közben huncutkodott. A jelenet szerintem érdemes volt a megörökítésre .Az f/ 2.8-as tág rekesszel sikerült az előteret és a hátteret is homályosítani. Én is a kezdő fotósok körébe tartozom, ezért minden építő kritikát szívesen fogadok.

Értékelés

Így kell tökéletes portrét készíteni kis mélységélességgel. Ki is használom az alkalmat, és megjegyzem, hogy ezért szoktam ajánlani a nagy fényerejű alapobjektívet. Elképesztően szép portrékat lehet vele készíteni. Ebben az esetben sincs ez másképp. Technikailag és tartalmilag is teljesen tökéletes a kép. Ha mindenáron kéne találnom valamit, akkor azt mondanám, hogy picivel kevesebb hely is elég lett volna a gyermek feje felett, de ez pusztán ízlés kérdése. Nagyon szép munka!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató