Apa-lánya meghittség

Németh Zsuzsanna
Németh Zsuzsanna

Apa-lánya meghittség

A barátaim átjöttek egy pár órára hozzám és mivel épp elég meleg volt, így kiültünk a csöppnyi kertbe. Ez a fotózás is véletlenszerűen jött egy Nikon D3200+50 mm f 1.8 párossal. Mivel a kertünk roppant kicsi, így hátrébb nem tudtam menni, ezért a lábfej- és térdlevágásokat sajnos nem lehetett elkerülni. A nap is elég erősen sütött mivel még csak 15 óra körül jártunk, így az Apuka inge helyenként kiégett a képen, de ennél jobban már nem tudtam őket a bokorba ültetni :) Gondolom egy profi még többet ki tudott volna hozni a képből, de nekem abszolút kezdőként ennyi sikerült most.  Utólag eszembe jutott, hogy vagy alufóliával vagy az autó napsütés ellen védő fóliáját használhattam volna derítőlapként… Vagy ezek nem segítenek?

Értékelés

Olyan szépen leírtál mindent a fénykép készítésének körülményeiről, hogy igazán nem is tudok mit hozzáfűzni. Valóban, egy kicsit zavaró, hogy le vannak vágva a végtagok, de ettől függetlenül nagyon szép és meghitt a kép. Ami a derítést illeti, inkább a hungarocell tábla az, ami szerencsés. Az alufólia rettenetesen erősen tükröz. Érdemes egy 80 centis derítőlapot beszerezni. Egyáltalán nem drága, és nagyon sokszor nagyon jól jön, ha van.

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Németh Zsuzsanna további fényképei

A felfedező Velencében

Azt elárulhatom, hogy elfogultság ide, vagy oda, remek képet sikerült készíteni, a körülményeket olvasva pedig pláne le a kalappal. A kép abszolút helyesen van komponálva, az alany feje aranymetszésben van.…

Apa-lánya meghittség

Olyan szépen leírtál mindent a fénykép készítésének körülményeiről, hogy igazán nem is tudok mit hozzáfűzni. Valóban, egy kicsit zavaró, hogy le vannak vágva a végtagok, de ettől függetlenül nagyon szép…

Konyhából stúdiót

Kezdem azzal, hogy nagyon köszönöm a részletes leírást! Bizonyára hasznos információ azoknak, akik egy hobbigéppel fényképeznek mindenféle segédeszköz nélkül. Nagyon szép, letisztult a kép, semmilyen zavaró elemet nem látunk, ami…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató