Bűvölet

Mőbius Erzsébet
Mőbius Erzsébet

Bűvölet

Minden adott egy kellemes időtöltéshez, forró nyár, a fel-fel lövellő vízoszlopok, csodálatos város, Pécs! Különösen a délutáni órákban érdemes itt fotózni. A pillanat nyújtotta ötlettől vezérelve, kezdtem kattintgatni, semmi célkitűzés, no vaku, no vízcsepp fagyasztás, sportfotóra állítva, tulajdonképpen csak a saját örömömre kaptam le a kislányt a vízfüggöny mögött. Ez 2012-ben történt, azóta is kedves emlék maradt.

Értékelés

Ahhoz képest, hogy különösebb technikai rákészülés nélkül lett exponálva a kép, egész jól sikerült. Rövidebb záridőnél valóban jobban befagyott volna a vízcseppek mozgása, így viszont maga a mozgás van valamilyen mértékben megjelenítve a képen. Jól néz ki, ahogy az előteret kitölti a vízoszlop, a fotóalany pedig aranymetszésben szintén szépen kitölti a teret. Nagyszerű felvétel, akárhogy is készült!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Mőbius Erzsébet további fényképei

Párban

Rendkívül egyszerű, mégis sokat mondó a kép. Abszolút átadja azt az érzést, amit az alkotója leír. Ügyes a témaválasztás, és a kompozíció is helyes. A két fa aranymetszésben van elhelyezve,…

Bűvölet

Ahhoz képest, hogy különösebb technikai rákészülés nélkül lett exponálva a kép, egész jól sikerült. Rövidebb záridőnél valóban jobban befagyott volna a vízcseppek mozgása, így viszont maga a mozgás van valamilyen…

A Szépség és a Szörnyeteg

Az automatikával csak annyi a gond, hogy a gép nem tudja helyettünk kitalálni, hogy hol legyen a fókusz. Portré esetében mindig az alany szemére kell állítani. Ebben az esetben sem…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató