Várakozó álláspont

Várakozó álláspont

Fotó: Tömösközi Károly

Nikon D3200, 55-200 mm f/4.0-5.6, 120 mm, 1/800 s, f/7.1, ISO 400. Ifjú táncosok várakoztak a fellépésükre. Az elegáns fiatalember éppen egy másik táncos csapatot figyel meg. Szolnok, Gulyásfesztivál 2014. Borús, esős időjárás. Szeretek észrevétlen lencsevégre kapni embereket. Az a legtermészetesebb és talán a legnehezebb. Gyorsan élességet állítani, fényerőt állítani, megkomponálni és ezt úgy,hogy ne vegye észre az illető. A legjobb pillanat, amikor elkészül a kép és meglepődve veszik észre a kattintást. Természetesen megmutatom az illetőnek a “lopott”  pillanatot. :-)

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Tökéletes expozíció, ügyesen elkapott pillanat, és szabályos portré! Nagyon szépen tükrözi a gyermek gondolatait a kép. Első ránézésre talán egy picit zavaró lehet, hogy a háttérben felbukkant még valaki, azonban ha ő nem lenne ott, talán nem mondaná el nekünk a helyszínt a felvétel. Szerencsére kellően életlen ahhoz, hogy zavaró legyen. Gratulálok a szépen elkapott pillanathoz!

Tetszett Károly fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Tömösközi Károly további képei

Őszi napfényMézeskalács karácsonykorVárakozó álláspontMegpihenveAz öreg csikós

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Tömösközi Károly

2015-07-01 16:07:39

Köszönöm szépen az értékelést. Örülök,ha tetszett! :-)

Szalay Krisztián

2015-07-01 16:17:24

Ezer örömmel! A napokban jön a másik két fényképed is.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Hibiszkusz cseppek
  • Kacsafarkú szender
  • Fekete lyuk
  • Óra a peronon
  • Feledésbe borul a világ
  • High key torta
  • Aratás után
  • Húrjaimat, hangnemedre hangolom - Fellépés előtt
  • Magány
  • Imago