Bájgúnár

Bájgúnár

Fotó: Ware Anna

Sony DSC-Hx300 géppel készült a kép. rekesznyílás f/5.6, záridő 1/160, ISO 80 (vagy 100, már nem emlékszem), 150 mm-es állás. Időm nem sok jutott a komponálásra, mert izgett-mozgott, de nemes egyszerűséggel lehasaltam a földre, hogy szemmagasságban legyek vele. Verőfényes napsütés volt, de magát a képet egy fa alatt lőttem.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Na, igen, látszik a képen a tudatos komponálás, amit a kép leírása is alátámaszt. Örömmel láttam és olvastam, hogy szemmagasságból fényképezted őnagyságát. A szemmagasság két okból fontos. Egyrészt bensőséges hangulatot kelt, másrészt pedig részévé tesz a képnek. A kompozíció is rendben van. Talán egy nagyon picit lehetett volna a modellt még jobban a kép bal széléhez közelebb komponálni, de ez teljesen szubjektív vélemény. Azonban nagyon helyesen a tekintet irányában van nagyobb tér komponálva. Ellenkező esetben úgy tűnne, mintha a madár kifelé nézne a képből. A háttér pedig kellően életlen ahhoz, hogy kiemelje a fő témát.

Annyit még hozzáfűznék, hogy amikor markáns függőleges irányvonalak jelennek meg a képen, mint ebben az esetben az állat nyaka, akkor az álló képformátumot célszerű választani. Ez persze függ attól is, hogy van-e még bármilyen képi elem, amit meg akarunk mutatni. Tehát a domináns irányvonalak határozzák meg első sorban a formátumot.

Tetszett Anna fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Valakire várva
  • Hókristály
  • Magányosan a temetőben
  • Szív a szerelmesekkel
  • Csúszásveszély
  • Folytonossági hiány
  • Balatoni naplemente
  • Téglaszív
  • Őszi színek