Þingvellir Nemzeti Park - Izland

Gréczi Miklós
Gréczi Miklós

Þingvellir Nemzeti Park - Izland

Izlandi utazasomon keszult a kep, ahol az en oreg baratom /Olympus E520/ volt a segitsegemre. A kep nelkuloz mindenfele atgondolast. :) Haladnom kellett a turista csoporttal. Nem volt sok ido. Az idojaras is percrol percre valtozott. Megis Izlandon azt gondolom nehez igazan rossz kepet kesziteni. Remelem a vad zabolazatlan termeszet hangulatat sikerult megcsipni.

Értékelés

A kép jól visszaadja a csodás táj hangulatát, és a gyors fotózás ellenére ügyesen sikerült megkomponálni a képet. A sziklafal a kép jobb oldalán keretet és mélységérzetet ad a képnek, a fotó jobb sarkában lévő virágok pedig szép előtérként szolgálnak. A horizont vonala a kép harmadolópontjánál található. Egy picit lehetett volna többet mutatni a szép, felhős égből, de így is tökéletes. Sajnos fotózás szempontjából nem kedveznek a turistacsoportok, mert hol belemászik valaki a fotóba, hol pedig elrohan a csoport, míg a fotós a fűben hasal. Szép látványt nyújtott volna, ha a sziklafalat a nap oldalról világítja meg. Kontrasztosabbá és izgalmasabbá tette volna a látványt, de az általad leírt körülmények közt ezt nem lehetett kivitelezni. Azt hiszem, kihoztad a képből, amit lehetett, gyönyörű fotó, gratulálok!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató