Áhítat

Petruska Tamás
Petruska Tamás

Áhítat

Az idén nyáron tett kerékpározásaink alatt készült ez a kép a Balaton felvidék egyik legszebb helyén a Káli medence lábánál .A Káptalantóti templom kertjében látható ez a szobor ,melynek részletét fényképeztem le./ A templom 1770 környékén épült / Sajnos a déli órákban voltunk ott és a fények nagyon kemények voltak, színesben már szinte a kiégés határán.Ezért inkább fekete-fehérré alakítottam.Az objektív egy ASAHI PENTAX SMC 1:3,5   135mm manuális objektív volt.

Értékelés

Érdekessé teszi a képet a nem hétköznapi kompozíció. Általában szerencsésebb, ha a kép alanya kitölti a rendelkezésre álló területet, itt azonban a felfelé néző tekintet és a felette lévő üres tér áhítatot kölcsönöz a képnek. Ha még egy kicsit feljebb lenne az alany a fotón, és ki lenne mozgatva a középpontból jobb oldalra, harmonikusabb hatást nyújtana, de megtartaná a különlegességét. A szürkeárnyalatos kép jó választás volt, és mivel kellően életlen a háttér, a kicsi kontrasztok ellenére is kiemelkedik a kép témája. Szép munka, csak így tovább!

Hozzászólások

Petruska Tamás

Köszönöm Krisztián az értékelést .A kompozícióban ismét igazad van.Nagyon középre szerkesztettem,de mellettem szól ,hogy belógó villany vezetékek és zászlórudakat tüntettem el evvel a vágással. Köszönettel Tamás.

2015-09-04 10:20:38 • Petruska Tamás

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen! Persze, a helyszínen lehetnek akadályok, amiket a monitor előtt nem látunk. Azért viszont dicséret jár, hogy kihagytad a zavaró elemeket! Várjuk a további fotóidat a képértékelőbe!

2015-09-05 12:11:11 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Petruska Tamás további fényképei

Víz-szintes tükröződés

Ebben az esetben nagyon jó választás volt a ferde síkok szerinti komponálás, hiszen ez adja a dinamikáját a képnek. Ráadásul a témához is megfelelően illeszkedik. Szintén szerencsés volt fekete-fehér tónusokban…

Áhítat

Érdekessé teszi a képet a nem hétköznapi kompozíció. Általában szerencsésebb, ha a kép alanya kitölti a rendelkezésre álló területet, itt azonban a felfelé néző tekintet és a felette lévő üres…

Adjon az ég

Még egy koncertfotón is lehet alkalmazni helyesen a kompozíciós szabályokat. Az aranymetszésben elhelyezett énekes, valamint a ferde vonalvezetés dinamikát ad a képnek. Az expozíció helyes, az 1/250 zársebesség éppen elég…

Túl a csúcson..

Kompozíció szempontjából egy érdekes kettősség figyelhető meg a képen. Amikor az aranymetszést és a Fibonacci-sorozatot említjük, legtöbbször a csigaházon szoktuk demonstrálni. Tehát a csigaház a tipikus aranymetszés szerint épül fel,…

Észrevétlenül

Igazi jó szociográfiai felvétel! A szürke tónusok növelik a kép drámaiságát. Semmi gond nincs a megvágással, tökéletesen visszaadja a kép a belváros hangulatát. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató