Áhítat

Áhítat

Fotó: Petruska Tamás

Az idén nyáron tett kerékpározásaink alatt készült ez a kép a Balaton felvidék egyik legszebb helyén a Káli medence lábánál .A Káptalantóti templom kertjében látható ez a szobor ,melynek részletét fényképeztem le./ A templom 1770 környékén épült / Sajnos a déli órákban voltunk ott és a fények nagyon kemények voltak, színesben már szinte a kiégés határán.Ezért inkább fekete-fehérré alakítottam.Az objektív egy ASAHI PENTAX SMC 1:3,5   135mm manuális objektív volt.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Érdekessé teszi a képet a nem hétköznapi kompozíció. Általában szerencsésebb, ha a kép alanya kitölti a rendelkezésre álló területet, itt azonban a felfelé néző tekintet és a felette lévő üres tér áhítatot kölcsönöz a képnek. Ha még egy kicsit feljebb lenne az alany a fotón, és ki lenne mozgatva a középpontból jobb oldalra, harmonikusabb hatást nyújtana, de megtartaná a különlegességét. A szürkeárnyalatos kép jó választás volt, és mivel kellően életlen a háttér, a kicsi kontrasztok ellenére is kiemelkedik a kép témája. Szép munka, csak így tovább!

Tetszett Tamás fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Petruska Tamás további képei

Adjon az égVíz-szintes tükröződésÁhítatÉszrevétlenülTúl a csúcson..

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Petruska Tamás

2015-09-04 10:20:38

Köszönöm Krisztián az értékelést .A kompozícióban ismét igazad van.Nagyon középre szerkesztettem,de mellettem szól ,hogy belógó villany vezetékek és zászlórudakat tüntettem el evvel a vágással. Köszönettel Tamás.

Szalay Krisztián

2015-09-05 12:11:11

Nagyon szívesen! Persze, a helyszínen lehetnek akadályok, amiket a monitor előtt nem látunk. Azért viszont dicséret jár, hogy kihagytad a zavaró elemeket! Várjuk a további fotóidat a képértékelőbe!

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Nyár végén
  • Mindig a fénybe nézz!
  • Kitekintő
  • Találkozás
  • A tenger a mindenem
  • Vadvirágok
  • Szfinx
  • Álom
  • Nyugati hangulat
  • Temetőben