Kapcsolat

Kapcsolat

Fotó: Agárdi Adrienn

Teljesen amatőr fotós vagyok, a kép egy Canon EOS 1000 D típusú géppel készült a Sportarénában egy lovas rendezvényen. Én is lovas vagyok, és tudom, hogy milyen csodálatos érzés, ha igazán közeli kapcsolatot tudunk kialakítani a lovunkkal és szinte csak “érzésekkel kommunikálunk”, hozzájuk sem kell érni, minden értenek és éreznek. Ehhez persze rengeteget kell gyakorolni. A “műfaj” mestere számomra Jean Francois Pignon, aki a képen látható. Technikailag nagyon kevés volt a tudásom ahhoz, hogy igazán értékelhető legyen a kép, de az érzést ,amit akkor ott érezhetett az, aki látta produkciót -  a lovast és a teljesen szabadon lévő lovakat, akik bármit megtesznek gazdájuknak és bárhová követnék őt - , remélem, sikerült közvetíteni egy jól elkapott pillanattal.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Első pillantásra látszik a fotón, hogy egy különleges pillanatot ábrázol, így bátran mondhatom: jól sikerült közvetíteni az eseményt. Nyilvánvalóan egy rendezvényen korlátozottak a lehetőségek fotózás szempontjából, ehhez képest nagyon jó szögből sikerült elkapni a pillanatot és külön öröm, hogy nem zavarják a látványt belógó fejek és technikai eszközök sem. Egy apróságot találtam, ami kicsit megtévesztő lehet: a férfi kezében a pálca első látásra úgy tűnik, mintha egy kötél lenne az állat nyakába kötve. Ezt egy fél lépéssel bármelyik irányba orvosolni lehet, ha fotózás közben feltűnik. A megfelelő mértékű kontraszt szépen kiemeli a témát. A kompozíció a lovakra helyezi a hangsúlyt, és kellemes összhatást nyújt. Érdekes kép lett volna az is, ha majdnem szemből kapod lencsevégre a mestert, és akkor látszottak volna az érzelmek az arcán, illetve ő vette volna át a főszerepet a fotón. Persze az egy teljesen más hatást eredményezett volna. Szép munka, gratulálok!

Tetszett Adrienn fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Agárdi Adrienn további képei

Vörös-tengerKapcsolatDurciHárman párban

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Bújócska
  • A horgász álma
  • Betyárok
  • A puszta kapuja
  • Tájkép
  • Bogárpóz
  • Konyhából stúdiót
  • Orrszarvúbogár
  • Gömbbe zárt tér
  • A felfedező Velencében