Vörös-tenger

Vörös-tenger

Fotó: Agárdi Adrienn

Az autópályán autózva pillantottam meg a távolban pirosló pipacsmezőt. Naná, hogy hazaérve magamhoz vettem a gépem, és megkerestem, hogy megörökítsem. A közeli képek jól sikerültek, de szerettem volna egy olyat, amin érezhető, hogy milyen rengeteg pipacs volt ott. Valahogy mégsem sikerült visszaadni. Erős ellenfény is volt. Az ég nem kék, hanem fehér a képen. A horizontot direkt nem a kép közepére tettem, hogy minél több pipacs látszódjon, de talán túlságosan is feltoltam a kép tetejére. Mit rontottam el??

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Egy ilyen témának nem könnyű ellenállni, és szerencsére egy-két kompozíciós technika alkalmazásával könnyen csodaszép kép varázsolható belőle. A kiégett égnek van egy nagyon jó ellenszere, az úgynevezett átmenetes ND szűrő. Érdemes beszerezni egy ilyen eszközt, mert a legvakítóbb nyári napsütésben is csodás képeket készíthetünk vele anélkül, hogy a képünk egy része kiégne vagy foltosodna.  Ha a kiégéssel már nincs probléma, érdemes egy kicsit látványosabbá tenni a kompozíciót. Egy alsóbb nézőpont választásával drámaibbnak, grandiózusabbnak tűnnek a növények, mégis érzékelhető marad a hatalmas tér. Érdemes előtérként betenni néhány virágot, ami keretezi a fotót és érzékelteti a mélységet. Kifejezetten jó, hogy ekkora területet elfoglal a pipacsos rész a képből, mert a piros és a zöld komplementer színek, így harmonikusak együtt.  Így máris van egy látványos pipacsos fotónk! Sok sikert kívánok!

Tetszett Adrienn fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Agárdi Adrienn további képei

Hárman párbanDurciKapcsolatVörös-tenger

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Verebecske
  • Őszinte tekintet
  • Csorda
  • Nárciszok
  • Pókháló
  • Tovább az úton
  • Mindenütt szép, de Görögország a legszebb
  • Gyertyaláng
  • Igéző szemek
  • Kedvencünk