Vörös-tenger

Agárdi Adrienn
Agárdi Adrienn

Vörös-tenger

Az autópályán autózva pillantottam meg a távolban pirosló pipacsmezőt. Naná, hogy hazaérve magamhoz vettem a gépem, és megkerestem, hogy megörökítsem. A közeli képek jól sikerültek, de szerettem volna egy olyat, amin érezhető, hogy milyen rengeteg pipacs volt ott. Valahogy mégsem sikerült visszaadni. Erős ellenfény is volt. Az ég nem kék, hanem fehér a képen. A horizontot direkt nem a kép közepére tettem, hogy minél több pipacs látszódjon, de talán túlságosan is feltoltam a kép tetejére. Mit rontottam el??

Értékelés

Egy ilyen témának nem könnyű ellenállni, és szerencsére egy-két kompozíciós technika alkalmazásával könnyen csodaszép kép varázsolható belőle. A kiégett égnek van egy nagyon jó ellenszere, az úgynevezett átmenetes ND szűrő. Érdemes beszerezni egy ilyen eszközt, mert a legvakítóbb nyári napsütésben is csodás képeket készíthetünk vele anélkül, hogy a képünk egy része kiégne vagy foltosodna.  Ha a kiégéssel már nincs probléma, érdemes egy kicsit látványosabbá tenni a kompozíciót. Egy alsóbb nézőpont választásával drámaibbnak, grandiózusabbnak tűnnek a növények, mégis érzékelhető marad a hatalmas tér. Érdemes előtérként betenni néhány virágot, ami keretezi a fotót és érzékelteti a mélységet. Kifejezetten jó, hogy ekkora területet elfoglal a pipacsos rész a képből, mert a piros és a zöld komplementer színek, így harmonikusak együtt.  Így máris van egy látványos pipacsos fotónk! Sok sikert kívánok!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Agárdi Adrienn további fényképei

Hárman párban

Amellett, hogy türelemmel és óvatossággal ilyen közelre sikerült kerülni az őkikékhez, a kompozíciót tekintve is nagyszerű lett a kép. Szépen kirajzolódnak a főtémák, nincs a képen zavaró elem. Az égbolt…

Kapcsolat

Első pillantásra látszik a fotón, hogy egy különleges pillanatot ábrázol, így bátran mondhatom: jól sikerült közvetíteni az eseményt. Nyilvánvalóan egy rendezvényen korlátozottak a lehetőségek fotózás szempontjából, ehhez képest nagyon jó…

Vörös-tenger

Egy ilyen témának nem könnyű ellenállni, és szerencsére egy-két kompozíciós technika alkalmazásával könnyen csodaszép kép varázsolható belőle. A kiégett égnek van egy nagyon jó ellenszere, az úgynevezett átmenetes ND szűrő.…

Durci

Nagyon jól sikerült elcsípni a pillanatot, a képre nézve szinte hallani lehet a kis durci makacskodását. Nagyon jó a megvágás, pontosan annyi látszik a kisfiúból, amennyire szükség van ahhoz, hogy…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató