Elgondolkodtató dallamok

Horváth Gergely
Horváth Gergely

Elgondolkodtató dallamok

A kép egy nyári fotós-séta alkalmával, késő délutáni órákban készült, Monochrome Picture Control (képstílus) beállítással, azaz nem utólag alakított fekete-fehér fotó.  A gép egy Nikon D7000 az obi egy Nikon AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR (eqv.: 300mm-en). Expozíciós adatok: ISO450, rekesz: f/5, idő: 1/250s.

Értékelés

Rendkívül jó szögből sikerült lekapni a mit sem sejtő hölgyet, hiszen kivehető az arc, jól látszik az épp folytatott tevékenység, és a pad kinyúló széle remek előtérként szolgál, vezetve a szemet a téma felé. Egyetlen pici szépséghibája van a kompozíciónak, az, hogy a fejtető és az alkar épp hogy rajta van, avagy épp nincs rajta a képen. Célszerű lett volna egy kicsit nagyobb kivágást alkalazni, még ha ez 300-as teleobival nem is annyira egyszerű. Jó választás volt a szürkeárnyalatos kép készítése, drámaibbá válik tőle a pillanat. Nagyon szép munka, gratulálok!

Hozzászólások

Petruska Tamás

Szia Gergely!
Nekem nagyon tettszik!

2015-10-10 13:41:19 • Petruska Tamás

Horváth Gergely

Kedves Tamás! Köszönöm szépen!

2016-04-04 19:43:43 • Horváth Gergely

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató