Nagyi hagyatéka

Kovács László
Kovács László

Nagyi hagyatéka

A feltöltésnél meglepődve vettem észre záridő értékét. Ha érettebb vagyok a fotózás területén, bizonyára nem ezt használom mert nem volt állványom. Ezt a fazekat még láttuk a sparhelten. Talán ettünk is a benne főtt ételből. A valós látvány elindított egy emlékhullámot és muszáj volt rögzíteni. Nikon D5000, VR 55-200, ISO200, 1/25sec, F/8, 150 mm.

Értékelés

A viszonylag homogén környezetben szerényen meghúzódó piros fazék a színe miatt vonzza a tekintetünket, és egyből a fő témát vesszük észre. A helyszínből éppen annyi látszik, amennyi megmutatja, hogy hol is járunk. Kifejezetten tetszik ez a nézőpont, ahonnan a felvétel készült. Külön dicséretes, hogy a kép fő témája keretbe van foglalva, és az aranymetszés szerint van elhelyezve. Ez jelenti a harmonikus asszimmetriát. Nagyon szép, kommunikatív kép!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Kovács László további fényképei

Folytonossági hiány

Tökéletesen kifejezi ez az egyszerű, letisztult, minimál stílusú kép az alkotó üzenetét. Az átlós irányvonal dinamikát ad a képnek, kettéosztja a területet, és markánsan jelöli azt. A törés az egyik…

Vasszörny

Kedves László! Köszönöm a bemutatkozásod, remélem az oldalon talált ismeretek segítségével elsajátítod a fotózás minden csínját bínját, és sok örömöd lesz benne! A nehéz megközelítési lehetőségek ellenére remek pozíciót sikerült…

Nagyi hagyatéka

A viszonylag homogén környezetben szerényen meghúzódó piros fazék a színe miatt vonzza a tekintetünket, és egyből a fő témát vesszük észre. A helyszínből éppen annyi látszik, amennyi megmutatja, hogy hol…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató