Elfeledett helyőrség

Rácz Gergő
Rácz Gergő

Elfeledett helyőrség

A kép egy Pentax K10D tipusú géppel, Sigma 70 -300 apo dg macro objektívvel felszerelve készült. Kezdő hobby fotós vagyok, szeretnék komolyabban foglalkozni a fotózással. 70mm, ISO/100, f/5, 1/40. Egy Szabolcs megyei elhagyott lőtéren készült a felvétel. Úgy vélem, gondolkodásra bírja az embert, hogy min mentek át a honvédek e-falakon belül.

Értékelés

Első ránézésre egy elhagyatott romos épületet látunk, ami csodálatos, meleg, barátságos színekben pompázik a lemenő napfénytől. Teljesen szubjektív véleményem alapján a nyugtató színek és a romos téma egymás hatását kioltják, hiszen barátságosan jelenítünk meg egy nem túl szívmelengető látványt. Ez persze csak egy érzés, amit a kép láttán érzek. Ehhez a kompozícióhoz sokkal inkább borúsabb, ridegebb, vagy akár rejtélyesebb látványt tudnék elképzelni. Ettől függetlenül maga az expozíció teljesen rendben van.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató