Folytonossági hiány

Kovács László
Kovács László

Folytonossági hiány

A kép annyiban manipulált, hogy a színeket levettem róla mert jellegtelenné tette a képet, De azt láttam benne, hogy másfelé kell terelni a néző figyelmét. A minimalizálással azt akartam elérni, hogy érvényesüljön, kiemelődjön az átlós Jin-jang, valamint az átszelő, kettéosztó határ folytonossági hiánya. Elgondolkodjon azon hogyan alakulhatott ez így. A kép egy gát kiépített véd emelvénye amely több kilométer hosszan szegi a kisvárosunk Tisza vonalát.

Értékelés

Tökéletesen kifejezi ez az egyszerű, letisztult, minimál stílusú kép az alkotó üzenetét. Az átlós irányvonal dinamikát ad a képnek, kettéosztja a területet, és markánsan jelöli azt. A törés az egyik aranymetszési pontra került, ami harmonikus érzetet ad az asszimmetriának. Amilyen egyszerű a kép, annál látványosabb.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Kovács László további fényképei

Folytonossági hiány

Tökéletesen kifejezi ez az egyszerű, letisztult, minimál stílusú kép az alkotó üzenetét. Az átlós irányvonal dinamikát ad a képnek, kettéosztja a területet, és markánsan jelöli azt. A törés az egyik…

Vasszörny

Kedves László! Köszönöm a bemutatkozásod, remélem az oldalon talált ismeretek segítségével elsajátítod a fotózás minden csínját bínját, és sok örömöd lesz benne! A nehéz megközelítési lehetőségek ellenére remek pozíciót sikerült…

Nagyi hagyatéka

A viszonylag homogén környezetben szerényen meghúzódó piros fazék a színe miatt vonzza a tekintetünket, és egyből a fő témát vesszük észre. A helyszínből éppen annyi látszik, amennyi megmutatja, hogy hol…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató