Mielőtt lemegy a nap

Mielőtt lemegy a nap

Fotó: Soltész Zoltán

Mielőtt lemegy a Nap, erejüket csökkentik, a fénysugarak. Finom pára veszi át a hatalmat és szinte észrevétlen betakarja a tájat. Hűvös leheletét érezni a rétnek, ilyenkor az emberek is, kellemes meleg helyre térnek. Az öreg kastély dacol az idő múlásával és magányosan tekint a tájra. A képet kis mélység élességgel készítettem, így hangsúlyosabbá téve az alkonyati táj varázsát.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Rendkívül szépen visszaadja a kép az adott pillanat hamngulatát. A nézőpont is ügyesen lett megválasztva, ahogy a fák és az ágak keretezik a háttérben megjelenő témát. Két apró dolgon lehetne javítani. Az egyik, hogy a kép balra dől, amit a ferde épület még ki is hangsúlyoz. A másik pedig, hogy érdemes lett volna egy vagy két lépést hátrébb lépni, hogy a fák ne vegyék érintőre a kép szélét. Kissé szűknek tűnik a tér. Egy pici szellősség jót tenne neki. A hangulat azonban tökéletesen érzékelhető.

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Soltész Zoltán további képei

PatakocskaFelleg várAz út végénŐszinte tekintetSomoskő váraTóparti estikékAlkony a MedvesenMielőtt lemegy a napAlkonyati tájképFelhő Ez is a Dunakanyar Tavaszi virág

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Soltész Zoltán

2016-01-08 12:53:32

Kedves Krisztián! Köszönöm az építő kritikát. Valóban ferde a kastély tetősíkja. Már egy párszor bele estem ebbe a vízszint hibába. Mikor sikerül úgy mond egy jó témát elkapni, a komponálás hevében a teljes látványra, képre is koncentrálok és biztos a levegő vételközben elmozdul a beállítás. Már gondoltam rá, hogy a segédrácsot bekapcsolom. Még egyszer köszönöm.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Őszi harmónia
  • Patakocska
  • Priscilla
  • Kislibáim
  • Megfigyelő hadművelet
  • Szüret után
  • A végtelebe nyúló gabonamező
  • Tükröm tükröm mondd meg nékem :)
  • A napernyős néni
  • Húrjaimat, hangnemedre hangolom - Fellépés előtt