Mielőtt lemegy a nap

Mielőtt lemegy a nap

Fotó: Soltész Zoltán

Mielőtt lemegy a Nap, erejüket csökkentik, a fénysugarak. Finom pára veszi át a hatalmat és szinte észrevétlen betakarja a tájat. Hűvös leheletét érezni a rétnek, ilyenkor az emberek is, kellemes meleg helyre térnek. Az öreg kastély dacol az idő múlásával és magányosan tekint a tájra. A képet kis mélység élességgel készítettem, így hangsúlyosabbá téve az alkonyati táj varázsát.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Rendkívül szépen visszaadja a kép az adott pillanat hamngulatát. A nézőpont is ügyesen lett megválasztva, ahogy a fák és az ágak keretezik a háttérben megjelenő témát. Két apró dolgon lehetne javítani. Az egyik, hogy a kép balra dől, amit a ferde épület még ki is hangsúlyoz. A másik pedig, hogy érdemes lett volna egy vagy két lépést hátrébb lépni, hogy a fák ne vegyék érintőre a kép szélét. Kissé szűknek tűnik a tér. Egy pici szellősség jót tenne neki. A hangulat azonban tökéletesen érzékelhető.

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Soltész Zoltán további képei

ÁtjáróPesti őszikékDunakanyar máskéntTóparti estikékNaplemente a tópartonSomoskő váraBalatoni naplementeFelleg várAranyszínű erdőFelhő Alkony a MedvesenAz út végén

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Soltész Zoltán

2016-01-08 12:53:32

Kedves Krisztián! Köszönöm az építő kritikát. Valóban ferde a kastély tetősíkja. Már egy párszor bele estem ebbe a vízszint hibába. Mikor sikerül úgy mond egy jó témát elkapni, a komponálás hevében a teljes látványra, képre is koncentrálok és biztos a levegő vételközben elmozdul a beállítás. Már gondoltam rá, hogy a segédrácsot bekapcsolom. Még egyszer köszönöm.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Bridge in Burano
  • Lovasok
  • Ajtók
  • Fénykeretekben
  • A napernyős néni
  • Hókristály
  • Mosoly
  • Porte de la Monnaie 2001
  • Kontraszt
  • Szúrós