Fél órán át pózoló macska :)

Sztruhár Erik
Sztruhár Erik

Fél órán át pózoló macska :)

Ez a kép ,a kertünk végében levö kis öreg házikónál készült.Mikor megpillantottam a cicát,azonnal megkezdtem az óvatos megközelitését…Megérte,a macska ugyanis fél órán át pózolt nekem,kb 150 kép készült róla..Ez a kép fontos számomra,mivel Samsung S6 mobillal készült és ekkor döntöttem el,h veszek végre egy SLR gépet..Mert jo fénynél telóval készülhet egy ilyen,viszonylag jo minösegü kép,akkor milyen szuper lehet egy ,,csak,, belépü szintü SLR géppel fotózni:)

Értékelés

Meg kell becsülni az ilyen türelmes modellt! Hangulatos fotó lett, első látásra nem is tűnt fel, hogy mobillal készült a fotó. Az elhatározásodhoz gratulálok, biztos vagyok benne, hogy sok élményben lesz részed. Van egy pár javaslatom, hogy mivel lehetne még jobbá tenni a fotót. Ha csak nem a statikusságot szeretnénk kiemelni, célszerű kerülni a középre komponálást, és ehelyett az aranymetszést vagy a harmadolást választani. Ebben az esetben ha két lépést jobbra lépsz, és a cicát aranymetszésbe komponálod, akkor természetesebb lesz a végeredmény, és megmarad a háttérben a létra a maga kellemes, vidékies hangulatával, ami nagyon jól passzol a képhez. Nagy dicséret, hogy szemmagasságból készült a fotó, ez alapjában véve meghatározza a kép sikerességét. Még egy apróság, egy pici figyelmességgel elkerülhető a végtagok csonkolása, azonban annál többet számít a végeredményben. Csak így tovább, jó lesz!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Sztruhár Erik további fényképei

Első portré fotózásom

Öröm olvasni, hogy manuális beállításokkal próbálkozol, ahogy a mellékelt fotó mutatja, sikeresen. Kellemes hangulatú, szabályos potré lett, azzal az egy hibával, hogy kilóg a portréalanyod keze, és ez nem szerencsés.…

Darázs keringő

A fotó technikailag rendben van, az üzenetet tekintve nem egyértelmű a kép mondanivalója. Az átlós vonal növeli a kép dinamikáját. A cserép és a darazsak színe pedig kontrasztot képez, szépen…

Fél órán át pózoló macska :)

Meg kell becsülni az ilyen türelmes modellt! Hangulatos fotó lett, első látásra nem is tűnt fel, hogy mobillal készült a fotó. Az elhatározásodhoz gratulálok, biztos vagyok benne, hogy sok élményben…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató