Sikoly

Veres Zoltán
Veres Zoltán

Sikoly

Idén ősszel, a kiszáradt Fancsikai kettes tó medrében készítettem ezt a fotót. Amíg élt, egy két kiló körüli amur volt. A hetvenes évek végétől horgásztam itt, a Debrecen melletti víztározókon, amíg vízellátás hiányában teljesen tönkre nem tették őket. Sony Alpha 330, Minolta Af 70-210.

Értékelés

Az biztos, hogy amikor egy halra gondolunk, nem feltétlen ez a kép jelenik meg előttünk. Érdekes és egyben bizarr látványt nyújt a felvétel. A nézőpont (szemmagasság) nagyon jó választás volt! Külön dicséretet érdemel, hogy a téma olyannyira kitölti a teret, hogy magát a kép üzenetét nem tudjuk nem észrevenni. Az előtérbe nyúló fűszálak és a háttér növényzete pedig szépen elhelyezi térben a halacska maradványait.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató