Merengő messzeség

Gazi Dávid
Gazi Dávid

Merengő messzeség

A képet Canon 1200D-vel készítettem és Canon 50mm 1.8-as objektívvel. A kép spontán készült. Ismerősöm fotóztam, amikor megtetszett ez a látvány, gondoltam lövök egy képet. A pár azonban bemozdult és elindultak lefelé a lépcsőn. Muszáj voltam utánuk szólni és pár mondat után készségesen visszaálltak nekem ugyan abba a pozícióba. A színeken módosítottam picit.

Értékelés

Nem csodálkozom, hogy megtetszett a látvány, valóban elragadó, és ezt sikerült is nagyon jól megörökíteni. A kompozíció tökéletes, egy apró észrevételem van csak. Ugyan ezen a képen nincs nagy szerepe, de érdemes kerülni az ízületek metszését, azaz ebben az esetben szerencsésebb lett volna térd felett elmetszeni a fotóalanyaidat. A pár aranymetszésbe került, és pont kellő távolságra komponáltad tőlük a híd csúcsos pillérét, mindkét elem kellő figyelmet kap, és mégsem zavarják egymást. Szépen keretezik a növények a képet, és a színeket is jól eltaláltad. Mindent összevetve, nagyon jól sikerült fotó, látszik a tudatos komponálás és színhasználat. Csak így tovább, gratulálok!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató