Virágok között

Virágok között

Fotó: Kozma Anita

A kép Nikon Coolpix L830-as géppel készült, sokadik próbálkozásra. Beállításként a közeli módot választottam. Szeretem a természetfotókat,  és főleg a madarakat fényképezni. A problémám viszont az, hogy még nem találtam olyan beállítást, amivel el tudnám kapni a hirtelen mozdulatokat is, sajnos gyakran homályos képek készülnek. Ez az egyik kedvenc képem, de a háttér itt is homályos. Szeretnék tanácsot kérni, hogyan tudnék még élesebb képeket készíteni valamint a mozgást érzékeltetni.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A gyors mozzanatok megörökítésére a SPORT üzemmódot érdemes használni, vagy a zársebességet (shutter speed) manuálisan minél rövidebb időre állítani. Sajnos azonban az említett technikának vannak korlátai, így csak bizonyos keretek között lehetséges a gyors mozgás befagyasztott pillanatának megörökítése. A másik tényező a gép reagálása az exponáló gomb megnyomására. Egy bridge géptől mint amilyen az L830-as is nem lehet elvárni, hogy úgy reagáljon, ahogy a természetfotósok profi gépei.

A háttér életlensége pedig egyáltalán nem hiba, az a kis mélységélességi tartománynak köszönhető, amiről bővebben a könyvemben is, és az ingyenesen elérhető 101 Fotótipp sorozatban is írtam. A háttér életlenségének megvan az az előnye, hogy kiemeli a fő témát, hogy az ne olvadjon bele a háttérbe. Jelen esetben ha még életlenebb lenne, az sem lenne gond. A lényeg, hogy a madárka van a fókuszban.

Tetszett Anita fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Drift feeling
  • A fény ereje
  • 96%
  • Celebek
  • Cowboy
  • Fotós fotózza a fotóst ahogy fotózik
  • Fasor
  • Hajnali kaláris
  • Búcsú
  • Egyediek...Hasonmások