A kapuőr

A kapuőr

Fotó: Kiss Viktor

A kép egy Nikon D3300-al készült. Néha, ha időm engedi, bevetem magam Pécs városának szívébe, hátha találok érdekes témát, ami megihlet.. A Pécsi Székesegyházat is minden alkalommal meglátogatom. Különös módon az oldalkaput - és rajta az oroszlánfejet mintázó kopogtatót - csak most vettem észre, pedig számtalanszor elmentem már mellette. Igyekeztem megragadni a kapu klasszikus jellegét. Az összképet csak az ajtó biztonsági zárja rontja le egy kicsit.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Mi mindent észre vesz egy szemfüles fotós! Nagyon szép a kapu, és nagyon igényesen meg is lett örökítve. Látszik, hogy gondot fordítottál arra, hogy illeszkedjenek az ajtó díszítésének vonalai a kép széleihez. Ez a precizitás adja meg az egyébként egyszerű kép harmóniáját. Helyes az expozíció, kellően élénkek a színek, mégsem rikítanak. Nagyon szép munka, gratulálok!

Tetszett Viktor fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Kiss Viktor további képei

A kapuőrKicsiny falum

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Nagy György

2016-02-03 18:34:04

Nagyon tetszik a felvétel gondos kivitelezése. Egy dolog foglalkoztat - szerintem egy négyzetes kivágás, amikor a jobb oldali ajtómezőt "kivennénk" a képből, még ütősebbé tenné. Azt hiszem, hogy a sima 90 fokos elforgatás is ugyanezt a (hiány)érzetet keltené, bár nem ismerem a nem látszó részletet természetesen. Filmes fogalmakkal élve ideális 6x6-os téma lehetne.

Kiss Viktor

2016-02-03 19:01:28

Szervusz! Nagyon köszönöm a véleményed! Amikor a képet készítettem a jobb oldalt azért komponáltam be a képbe, mert ott látszott egy kevés az ajtó textúrájából. Persze mai fejjel én is másképpen komponálnám / vágnám. A helyszín még visszahív, mert szeretnék kicsit többet dolgozni vele. Az a kapu gyönyörű. Amint lesz rá időm, még visszatérek hozzá.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Fekete Karácsony
  • Pihenés egy Orchideán
  • Ahol a víz az úr
  • Csigaház
  • Egy golyó perspektívái
  • Ölelkező lányok
  • Muslica
  • Te is nézz a kamerába!
  • Őrület
  • Alkony az Ohridi-tónál