A kapuőr

Kiss Viktor
Kiss Viktor

A kapuőr

A kép egy Nikon D3300-al készült. Néha, ha időm engedi, bevetem magam Pécs városának szívébe, hátha találok érdekes témát, ami megihlet.. A Pécsi Székesegyházat is minden alkalommal meglátogatom. Különös módon az oldalkaput - és rajta az oroszlánfejet mintázó kopogtatót - csak most vettem észre, pedig számtalanszor elmentem már mellette. Igyekeztem megragadni a kapu klasszikus jellegét. Az összképet csak az ajtó biztonsági zárja rontja le egy kicsit.

Értékelés

Mi mindent észre vesz egy szemfüles fotós! Nagyon szép a kapu, és nagyon igényesen meg is lett örökítve. Látszik, hogy gondot fordítottál arra, hogy illeszkedjenek az ajtó díszítésének vonalai a kép széleihez. Ez a precizitás adja meg az egyébként egyszerű kép harmóniáját. Helyes az expozíció, kellően élénkek a színek, mégsem rikítanak. Nagyon szép munka, gratulálok!

Hozzászólások

Nagy György

Nagyon tetszik a felvétel gondos kivitelezése. Egy dolog foglalkoztat - szerintem egy négyzetes kivágás, amikor a jobb oldali ajtómezőt “kivennénk” a képből, még ütősebbé tenné. Azt hiszem, hogy a sima 90 fokos elforgatás is ugyanezt a (hiány)érzetet keltené, bár nem ismerem a nem látszó részletet természetesen. Filmes fogalmakkal élve ideális 6x6-os téma lehetne.

2016-02-03 18:34:04 • Nagy György

Kiss Viktor

Szervusz!
Nagyon köszönöm a véleményed!
Amikor a képet készítettem a jobb oldalt azért komponáltam be a képbe, mert ott látszott egy kevés az ajtó textúrájából.  Persze mai fejjel én is másképpen komponálnám / vágnám.
A helyszín még visszahív, mert szeretnék kicsit többet dolgozni vele. Az a kapu gyönyörű. Amint lesz rá időm, még visszatérek hozzá.

2016-02-03 19:01:28 • Kiss Viktor

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Kiss Viktor további fényképei

Kicsiny falum

Ki korán kel, szép fényeket lel... azt hiszem így tartja a mondás. Jó időben, jó helyről fotóztál a megfelelő ismeretekkl, így csakis jó lehet, és lett is az eredmény. A…

A kapuőr

Mi mindent észre vesz egy szemfüles fotós! Nagyon szép a kapu, és nagyon igényesen meg is lett örökítve. Látszik, hogy gondot fordítottál arra, hogy illeszkedjenek az ajtó díszítésének vonalai a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató