A kapuőr

A kapuőr

Fotó: Kiss Viktor

A kép egy Nikon D3300-al készült. Néha, ha időm engedi, bevetem magam Pécs városának szívébe, hátha találok érdekes témát, ami megihlet.. A Pécsi Székesegyházat is minden alkalommal meglátogatom. Különös módon az oldalkaput - és rajta az oroszlánfejet mintázó kopogtatót - csak most vettem észre, pedig számtalanszor elmentem már mellette. Igyekeztem megragadni a kapu klasszikus jellegét. Az összképet csak az ajtó biztonsági zárja rontja le egy kicsit.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Mi mindent észre vesz egy szemfüles fotós! Nagyon szép a kapu, és nagyon igényesen meg is lett örökítve. Látszik, hogy gondot fordítottál arra, hogy illeszkedjenek az ajtó díszítésének vonalai a kép széleihez. Ez a precizitás adja meg az egyébként egyszerű kép harmóniáját. Helyes az expozíció, kellően élénkek a színek, mégsem rikítanak. Nagyon szép munka, gratulálok!

Tetszett Viktor fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Kiss Viktor további képei

Kicsiny falumA kapuőr

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Nagy György

2016-02-03 18:34:04

Nagyon tetszik a felvétel gondos kivitelezése. Egy dolog foglalkoztat - szerintem egy négyzetes kivágás, amikor a jobb oldali ajtómezőt "kivennénk" a képből, még ütősebbé tenné. Azt hiszem, hogy a sima 90 fokos elforgatás is ugyanezt a (hiány)érzetet keltené, bár nem ismerem a nem látszó részletet természetesen. Filmes fogalmakkal élve ideális 6x6-os téma lehetne.

Kiss Viktor

2016-02-03 19:01:28

Szervusz! Nagyon köszönöm a véleményed! Amikor a képet készítettem a jobb oldalt azért komponáltam be a képbe, mert ott látszott egy kevés az ajtó textúrájából. Persze mai fejjel én is másképpen komponálnám / vágnám. A helyszín még visszahív, mert szeretnék kicsit többet dolgozni vele. Az a kapu gyönyörű. Amint lesz rá időm, még visszatérek hozzá.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Csónakok Prágában
  • Portré a Hősök terén
  • Alakváltó
  • Mindent a gazdiért...
  • Ivókút
  • Kleó
  • Török pásztor
  • Az autóm kulcsa
  • Vasmacska
  • Az Iszlám