Híd a Duna parti naplementében

Kakuk Kinga
Kakuk Kinga

Híd a Duna parti naplementében

Eddig csak egy kis kompakt géppel fotózgattam, de most végre megkaptam életem első komolyabb gépét egy Canon 700D-t (18-55 IS STM kitobival). Most kezdtem el vele ismerkedni ez az egyik első képem, amit készítettem.  Szóval mondhatjuk, hogy teljesen kezdő vagyok.  Sokat járunk a kutyámmal sétálni a Duna partra, így készült ez a kép is. Persze lett egy “kevés” kép a kutyáról is, de először ezt mutatnám meg. Azután egy kutya portrét is, ha nem gond. Kíváncsian várom a véleményedet, kedves Krisztián.

Értékelés

Kellemes, letisztult képet sikerült alkotni. Helyes az expozíció és a kompozíció is szuper.  A horizont vízszintes, ahogy kell, a híd pedig aranymetszésbe került. A vízre hajló fák szépen keretezik a képet, a hófödte talaj pedig remek előtérként szolgál. Töltsd fel a kutya portrét is nyugodtan, várom! Csak így tovább!

Hozzászólások

Kakuk Kinga

Nagyon szépen köszönöm az értékelést, igazán jól esik egy szakember véleménye, építő kritikája. Nemsokára küldöm a kutya portrét is, és kíváncsian várom a véleményedet.

2016-01-22 12:12:21 • Kakuk Kinga

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen!

2016-01-24 19:22:48 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Kakuk Kinga további fényképei

Játszótársak

Jól elkapott pillanat, tökéletes expozíció. A szemmagasságnak köszönhetően szemlélőként is részesei lehetünk a képnek. Kellően életlen a háttér, így nem zavaróak a fej mögött lévő fák sem. Egy kicsit nyugodtan…

Micsoda színharmónia! Nem tudom, hogy tudatos volt-e, de valami elképesztő, hogy a kutyus színei mennyire tökéletesen egyeznek a háttérben megtalálható színekkel! A kompozíció is szuper, a kutyus aranymetszésben, szemmagasságból fotózva.…

Híd a Duna parti naplementében

Kellemes, letisztult képet sikerült alkotni. Helyes az expozíció és a kompozíció is szuper. A horizont vízszintes, ahogy kell, a híd pedig aranymetszésbe került. A vízre hajló fák szépen keretezik a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató