Valentin-napi üzenet

Kovács Gyula
Kovács Gyula

Valentin-napi üzenet

Kőbánya-Óhegy, Harmat utca és Ihász utca kereszteződése, egy szokásos barangolós kora délután… és egy ottfelejtett, kissé már tépett, fakó piros papírszívecske, kis pálcikán a beton kerítésoszlop tetejét borító mohába tűzve, tíz nappal Valentin-nap után.
Egyfajta üzenet: szeretlek… Vajon, ki és miért tűzhette oda? A kis papírszívecske megfogott, nem eresztett, pedig nem állt szándékomban fotót készíteni róla, hiszen olyan kis semmilyen…
Expozíciós adatok
Olympus SP 800UZ
F-stop: f/5
Exp. idő: 1/50 s
Érzékenység: ISO-50
Dátum: 2014. 02. 24. 12:41

Értékelés

Kedves kis pillanat, jó, hogy megörökítetted. A változatos mohapárna szépen kiegészíti az általad kis semmilyennek titulált szívet. A kerítés kicsit elvonja a figyelmet a kép főtémájától, ha van rá lehetőséged, érdemes ilyenkor tágabb rekeszt használni, hogy kisebb legyen a mélységélesség, a belógó vascsövet és cölöpöt pedig kihagyni a kompozícióból egy szűkebb vágással.
Csak így tovább!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Kovács Gyula további fényképei

Padok, amelyeken nem ül senki I.

Ami legelőször feltűnik a képen, azok a szépen harmonizáló analóg színek. Jól kitölti a teret a pad, azáltal, hogy nem szemből lett fotózva az átlós vonalak a támla bal szélén…

Húrjaimat, hangnemedre hangolom - Fellépés előtt

A koncertfotózás során nem mindig adatik meg a lehetőség arra, hogy az általunk kiválasztott nézőpontból fotózzunk. Ehhez képest egészen jó szögből sikerült lekapni a témát. Egy apró testmozgást javasolnék a…

Fénykeretekben

Az is varázslatos, ami a fotón van, biztosan eszméletelen szép lehetett élőben. Művészi meglátás volt ezt lencsevégre kapni, és a kivitelezés is csillagos ötös. Dícséretes, hogy ilyen nagy dinamikatartomány mellett…

Valentin-napi üzenet

Kedves kis pillanat, jó, hogy megörökítetted. A változatos mohapárna szépen kiegészíti az általad kis semmilyennek titulált szívet. A kerítés kicsit elvonja a figyelmet a kép főtémájától, ha van rá lehetőséged,…

Káptalan borozói pillanatok

A felvétel és persze a kép leírása is fantasztikus! Ez a lényege az egésznek: meglátunk egy pillanatot, és megörökítjük. A sötét hely, a beszűrődő fény, az árnyékok, ezek mind hozzájárulnak…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató