Fergeteg hava

Belovics Tamás
Belovics Tamás

Fergeteg hava

Egy terebélyes túlélőre leltem a kietlenség közepén. A közeli töltésről ideális nézőpont adódott, kitágult a látószög a fehér végtelenségre.
Fekete-fehér világban gondolkodtam, érzésem szerint ez érzékelteti leginkább a dermedt, szunyókáló természetet. A választott témával célom volt kihangsúlyozni a két ellentétes árnyalat harmóniáját: a fehér dominanciáját kellőképpen ellensúlyozza és kiegészíti a sötét faágak sűrű hálózata. (Olympus E-P5, 17mm f1,8 objektív)

Értékelés

A letisztult fehérség, és az aranymetszésbe helyezett kontrasztos, ágas-bogas rendszer egyvelegét rendkívül harmónikusan sikerült megjeleníteni. Nagyon jó a nézőpont választás. A technikai tökéletességen túl valóban kommunikál a kép, érzelmeket vált ki, gondolkodásra sarkall. Igazi művészi munka, gratulálok!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Belovics Tamás további fényképei

Fergeteg hava

A letisztult fehérség, és az aranymetszésbe helyezett kontrasztos, ágas-bogas rendszer egyvelegét rendkívül harmónikusan sikerült megjeleníteni. Nagyon jó a nézőpont választás. A technikai tökéletességen túl valóban kommunikál a kép, érzelmeket vált…

Tájkép

Nosztalgikus, festményszerű hangulatot áraszt a tájkép, kellemes ránézni. A kompozíciót tekintve jó, hogy a horizont síkja aranymetszésben van, ettől természetesebb hatást nyújt a fotó. Még látványosabbá lehetne tenni a fotót…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató