Őszi nyugalom

Rúzs-Molnár Ákos
Rúzs-Molnár Ákos

Őszi nyugalom

Megtetszett a kora reggeli fényben a padra lehullott színes levélhalom, ennek hangulatát szerettem volna visszaadni. A fókuszpont lehetett volna pontosabb, és a kivágás is szoros talán egy kicsit, igaz ez utóbbiban a végtelen hiánya miatt nem nagyon volt mozgásterem.  Nikon D70, Helios 44-M4 objektívvel, f:2 1/1600 s, ISO 200.

Értékelés

Erre a képre lehet mondani, hogy van benne “valami plusz”. Egy történet, egy érzés, egy hangulat, amellett, hogy technikailag is nagyon jó. Kompozíció szempontjából azt az egyet hiányolom, amit említettél a leírásban is, szépen keretezte volna a képet, ha a támlából kicsit többet mutatsz egy nagyobb kivágás segítségével. A karfa remek előtérként szolgál, szépen növeli a kép mélységét. Mindent összevetve remek munka, gratulálok!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató