Ázott ring

Gyurkó Tibor
Gyurkó Tibor

Ázott ring

Ez a kép sajnos az elveszett képeim között van (winchester hiba), és csak ezt a verziót találtam meg, de ha alkalmas rá örülnék értékelésének. Szeretett kisautóm elkészültekor, az első mosáskor készült egy FUJI S1800 géppel. Mivel szépre sikerült az autó szerettem volna a képen egy kis “művészit” visszaadni, valamint a bordó színt és vízcseppeket megjeleníteni az autó márkajelével.

Értékelés

Igazán művészien sikerült megörökíteni az autó egy részletét. Jó ötlet volt megvárni a mosást a fotóval, sokat adnak hozzá a témához a fényben tündöklő vízcseppek. Technikailag teljesen rendben van a fotó, egyedül a háttérben lévő szürke sáv zavarja kissé az összképet. Ha van lehetőség, érdemes ilyenkor arrébb állni az autóval, hogy ne legyen benne a képben. Ha nem szeretnél mozdítani az autón, akkor érdemes vagy lentebbről fotózni, hogy a motorháztető kitakarja, vagy egy kicsit magasabb nézőpontot választani, hogy a szürke rész a teljes hátteret kitöltse. Színek szempontjából is harmonikus az összeállítás, a szürke háttér méginkább kiemelné a cseppek körvonalát. Szép munka, gratulálok!

Hozzászólások

Gyurkó Tibor

Nagyon szépen köszönöm az értékelését, s ezzel segítségét.

2016-02-13 16:57:03 • Gyurkó Tibor

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen, Tibor!

2016-02-13 19:22:06 • Szalay Krisztián

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Gyurkó Tibor további fényképei

Ázott ring

Igazán művészien sikerült megörökíteni az autó egy részletét. Jó ötlet volt megvárni a mosást a fotóval, sokat adnak hozzá a témához a fényben tündöklő vízcseppek. Technikailag teljesen rendben van a…

Szépek és illatosak

Biztosan nagy öröm lesz egy ilyen tudatosan komponált képről visszaidézni a pillanatot. A fotóalany aranymetszésben van elhelyezve és szépen kitölti a rendelkezésre álló teret. A virág amellett, hogy része a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató