Játszótársak

Kakuk Kinga
Kakuk Kinga

Játszótársak

Egy kellemes februári délután készült a kép, nagyon szép idő volt, ezért gondoltuk, hogy megörökítjük a barátnőm kislányát és egyik kutyusát, hiszen ők nagyon jó barátok. Sikerült őket rávenni, hogy megálljanak egy pár percre, és elkészült többek között ez a fotó is. Canon EOS 700D-vel készült, 18-55 IS STM obival, 55mm fókusztávon.

Értékelés

Jól elkapott pillanat, tökéletes expozíció. A szemmagasságnak köszönhetően szemlélőként is részesei lehetünk a képnek. Kellően életlen a háttér, így nem zavaróak a fej mögött lévő fák sem. Egy kicsit nyugodtan ki lehet mozdítani a főtémát a középpontból, úgy méginkább érvényesül a kislány és a kutyus huncut tekintete. Csak így tovább!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Kakuk Kinga további fényképei

Játszótársak

Jól elkapott pillanat, tökéletes expozíció. A szemmagasságnak köszönhetően szemlélőként is részesei lehetünk a képnek. Kellően életlen a háttér, így nem zavaróak a fej mögött lévő fák sem. Egy kicsit nyugodtan…

Micsoda színharmónia! Nem tudom, hogy tudatos volt-e, de valami elképesztő, hogy a kutyus színei mennyire tökéletesen egyeznek a háttérben megtalálható színekkel! A kompozíció is szuper, a kutyus aranymetszésben, szemmagasságból fotózva.…

Híd a Duna parti naplementében

Kellemes, letisztult képet sikerült alkotni. Helyes az expozíció és a kompozíció is szuper. A horizont vízszintes, ahogy kell, a híd pedig aranymetszésbe került. A vízre hajló fák szépen keretezik a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató