Mindent a gazdiért...

Mindent a gazdiért...

Fotó: Osztrovszky István

Nikon D7100, Nikkor 85mm/1.8 objektív
1/1600 sec,  f 3.2 ISO 320
A Rám-szakadékban készült a kép, egy olyan pillanatban, amikor sikerült felmászni egy sárral és bőséges nedvességgel borított “csőlétrán”. Aki járt ott az utóbbi években, az tudja, hogy esőzések után nem egy leányálom végigmenni ezen a szakaszon. De, hogy nem kutyának való, az egészen bizonyos. Ahogy felértem, és megfordultam, meglepődve láttam, hogy a létra mellett egy kutyust ráncigálnak felfelé. Kicsit döbbenetes volt, és talán ezért is van az, hogy nem volt sem időm, sem lehetőségem azzal foglalkozni, hogy aranymetszésbe komponáljam a főszereplőt: de talán a szeme mindent elmond a gazdija iránti pillanatnyi érzéseiről…És szerintem ez a lényeg…

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Jól elkapott pillanatról van szó, a körülményekhez képest egészen jól sikerült megörökíteni a kutyust. A középre komponálásért kár egy kicsit. Nyugodtan meg lehete mutatni egy nagyobb területetet is, hogy szavak nélkül is érthető legyen a szituáció, illetve akkor a gazdátlan kézfej is értelmet nyerne a képen. Jó az expozíció, a rövid záridőnek köszönhetően nincsenek bemozdulások, sőt még a fröccsenő vízcseppek is kirajzolódnak. Csak így tovább!

Tetszett István fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Osztrovszky István további képei

Mindent a gazdiért...Repülő álarcok

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Préri kutya
  • Nagyító alatt
  • Alpesi délután
  • Mosoly
  • Sziluett
  • Téglaszív
  • Enyészet lépcsője
  • Makovecz angyala
  • Ajtónálló
  • Vonakodás