Padok, amelyeken nem ül senki I.

Padok, amelyeken nem ül senki I.

Fotó: Kovács Gyula

Olyannyira visszavonhatatlanul benne jártunk az Őszben, hogy a november szinte már a küszöbön állt, és majdhogynem az ajtón kopogtatott.
Október vége, pontosabban már nagyon a vége volt. Igazi szűrt-fényű, aranyló, rozsdabarna, ezerszínű, bársonyosan meleg indián nyár (vagy vénasszonyok nyara).
A lombok egy rész még zöldellt, de már bokáig jártunk a korhadó vagy zörgő avarban, amelynek keserédes illata az elmúlásra és a közelítő télre emlékeztetett.
Október vége, az utolsó napfényes időszak az esős novemberi napok előtt. A liget fényárban úszott, én pedig órákat bóklásztam ott, és mégis valahol máshol voltam…
Valahogy megfogtak a padok, amelyeken nem ült senki. Ott szomorkodtak árnyékban, verőfényben, egyes egyedül, kettecsként vagy csoportosan: sorba avagy körbe rendezve, illetve csak úgy össze-vissza, társas magányukban, lombsátor alatt, fa tövében, tisztáson. Illettek különös hangulatomhoz.
A Népliget padjai…
Gép: Olympus SP 800UZ
Expozíciós adatok
- F-stop: f/5.3
- Expozíciós idő: 1/50 s
- Érzékenység: ISO 50
Budapest, 2013. október 15.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Ami legelőször feltűnik a képen, azok a szépen harmonizáló analóg színek. Jól kitölti a teret a pad, azáltal, hogy nem szemből lett fotózva az átlós vonalak a támla bal szélén lévő csillanáshoz vezetik a tekintetet. Sok-sok módon le lehet fotózni ezt a témát, attól függően, hogy mit akarunk üzenni vele. Ez is egy jó megoldás, köszönöm, hogy megosztottad velünk!

Tetszett Gyula fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Kovács Gyula további képei

Padok, amelyeken nem ül senki I.FénykeretekbenValentin-napi üzenetHúrjaimat, hangnemedre hangolom - Fellépés előttKáptalan borozói pillanatok

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Respect
  • Várakozó álláspont
  • Bakszakáll eső után
  • Fény, árnyék, nyugalom
  • Paso Doble
  • Az ősz színei
  • Dobókocka
  • A magány hídja
  • Hibiszkusz cseppek
  • Mozgásban a város