Kicsiny falum

Kiss Viktor
Kiss Viktor

Kicsiny falum

Immáron 1,5 éve élek Hosszúhetényben. Nagyon szeretem a kis falu nyugalmát és hangulatát. Ezt szerettem volna megragadni egy kellemes téli reggelen. Már érezni lehet a tavasz meleg ölelését, de a tél még oda-oda csipked.
A kép egy Nikon D3300-as géppel és egy 18-55 mm-es F/3.5–5.6G VR II kitobjektívvel készült.
Iso: 100
Rekesz: F11
Záridő: 1/100 s
Fókusztávolság. 18 mm

Értékelés

Ki korán kel, szép fényeket lel… azt hiszem így tartja a mondás. Jó időben, jó helyről fotóztál a megfelelő ismeretekkl, így csakis jó lehet, és lett is az eredmény. A hegyek vonulata aranymetszésbe került, és a nap is harmonikusan lett elhelyezve. Érdemes volt megmutatni az eget, mert a fátyolfelhők adnak egy kis dinamikát a képnek. Lehetne még bolondítani a képet egy kis előtérrel, de így is teljes egészet alkot. Szép munka, csak így tovább!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Kiss Viktor további fényképei

Kicsiny falum

Ki korán kel, szép fényeket lel... azt hiszem így tartja a mondás. Jó időben, jó helyről fotóztál a megfelelő ismeretekkl, így csakis jó lehet, és lett is az eredmény. A…

A kapuőr

Mi mindent észre vesz egy szemfüles fotós! Nagyon szép a kapu, és nagyon igényesen meg is lett örökítve. Látszik, hogy gondot fordítottál arra, hogy illeszkedjenek az ajtó díszítésének vonalai a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató