Igen?

Igen?

Fotó: Dósa Márton

Első állat portré próbálkozásaim egyike az új gépemmel, Funky nevű kiskutyámról.
A képre egyrészt azért vagyok büszke, mert az egyébként cirkuszi mutatványokra is képes okos kutyus ugyan megül a fenekén ha kérem, de ha kamerát szegezek rá akkor mintha direkt nem akarna bele nézni, elfordítja a fejét.
Másrészt azért, mert pont azt sikerült lefényképezni, ami a célom volt és rengeteg próbálkozás után sikerült csak: amikor megszólítom, egy pillanatra kicsit félre biccenti a fejét, úgy figyel rám. :)
Később szeretném majd fotózni a mutatványait is, de ehhez sokat kell még tanulnom.
A fotót Nikon D5200-as géppel, 55-200-as objektívvel készítettem.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Szépen elkaptad a pillanatot, az általad leírtakkal pedig még érdekesebb a fotó. A kis mélységélességnek köszönhetően elválik Funky a háttértől, és szépen kirajzolódik a bundája. Bensőséges hatása van a szemmagasságnak is, egy állat fotózásánál elengedhetetlen ez a nézőpont. Az épp nyíló pitypangok vidám előtéként szolgálnak, mégsem vonják el a figyelmet a főtémról. Az életlenítés miatt nem zavaró, de még jobb lenne a fotó, ha a háttérben lévő fatörzset egy apró helyváltoztatással kikomponáltad volna a képből. Ez már csak amolyan szőrszálhasogatás, így is remek lett a fotó! Gratulálok! Várjuk a cirkuszi mutatványos képeket is!

Tetszett Márton fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Őrségi naplemente
  • Függő játszma
  • Virágok között
  • Görög óvárosi ajtó
  • Malmö tengerpart
  • Legelő ló a napnyugta fényében
  • Nem jöttél
  • Gömb
  • Áhitat
  • Gömbbe zárt tér