Igen?

Dósa Márton
Dósa Márton

Igen?

Első állat portré próbálkozásaim egyike az új gépemmel, Funky nevű kiskutyámról.
A képre egyrészt azért vagyok büszke, mert az egyébként cirkuszi mutatványokra is képes okos kutyus ugyan megül a fenekén ha kérem, de ha kamerát szegezek rá akkor mintha direkt nem akarna bele nézni, elfordítja a fejét.
Másrészt azért, mert pont azt sikerült lefényképezni, ami a célom volt és rengeteg próbálkozás után sikerült csak: amikor megszólítom, egy pillanatra kicsit félre biccenti a fejét, úgy figyel rám. :)
Később szeretném majd fotózni a mutatványait is, de ehhez sokat kell még tanulnom.
A fotót Nikon D5200-as géppel, 55-200-as objektívvel készítettem.

Értékelés

Szépen elkaptad a pillanatot, az általad leírtakkal pedig még érdekesebb a fotó. A kis mélységélességnek köszönhetően elválik Funky a háttértől, és szépen kirajzolódik a bundája. Bensőséges hatása van a szemmagasságnak is, egy állat fotózásánál elengedhetetlen ez a nézőpont. Az épp nyíló pitypangok vidám előtéként szolgálnak, mégsem vonják el a figyelmet a főtémról. Az életlenítés miatt nem zavaró, de még jobb lenne a fotó, ha a háttérben lévő fatörzset egy apró helyváltoztatással kikomponáltad volna a képből. Ez már csak amolyan szőrszálhasogatás, így is remek lett a fotó! Gratulálok! Várjuk a cirkuszi mutatványos képeket is!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató