XXL

Kiss Károly
Kiss Károly

XXL

A kép Stuttgartban készült 2015. október közepén délután 5 óra magasságában, a Cannstatter Volksfest-en (Sörfesztivál). Különböző beállításban és szögből készítettem 4-5 felvételt Panasonic Lumix DMC TZ 55 (kompakt) géppel. A talajról a hintát néző emberek szemszögéből a rajta lévők borzongását és szabadságát akartam kifejezni. F 4.0; 1/400mp; Exp-vezérlés: tájkép

Értékelés

A békaperspektíva izgalmassá és monumentálissá teszi a formát. Kellően kontrasztos a kép, az átlós vonalaknak köszönhetően dinamikus látványt nyújt. Természetesebbé lehetne tenni a képet, ha a főtéma kikerülne a középpontból, és kissé kitolódna a jobb oldalra. Bátran lehet egy picit tágabb kivágást is alkalmazni, így elkerülhető lett volna a kilógó láb. Ettől függetlenül így is izgalmas a végeredmény. Csak így tovább!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató