Line

Farády Andrea
Farády Andrea

Line

Pici korom óta érdekel a fotózás, és pár éve el is kezdtem foglalkozni vele (bár csak hobbi szinten). Az elmúlt 1-2 évben barátnőimen, rokonaimon gyakoroltam.  2015 augusztusában Dániába költöztem tanulni, és több mint fél év után, idén februárban végre az időm és az időjárás is megengedte, hogy újra fotózzak. Ez a kép egyike a februári sorozatnak. A képen az egyik legjobb dán barátnőm, Line látható :)

Értékelés

A barátnődről készült portré egy apróságtól eltekintve jó, biztosan nagyon örült neki. Ez az apróság pedig nem más, hogy leamputáltad szegénynek a kezét. Bátran távolabb lehet lépni ilyen esetben, vagy csak egy picit lefelé billenteni a kamerát. Sokat számít a kép összhatásában, érdemes figyelni, hogy végtagokat csak szabályosan vágjunk, vagy sehogy.  A semleges háttér szépen kiemeli az alanyt, a térkitöltés is rendben van. Csak így tovább!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató