Ahol a víz az úr

Újvárosi Zsolt
Újvárosi Zsolt

Ahol a víz az úr

Nos, itt is a téma fogott meg. A kép egy PENTAX Q-S1-el készült, egy alap optikával (Standard Prime f:1,9 ; 8,5mm). A gépet még szokom, főleg az optikát, azt most tudtam beszerezni. A téma az szerintem magáért beszél. Habár sajnálom, hogy a fához már hozzányúltak. A kép a Duna-parton készült, a budai oldalt.

Értékelés

Nagyon különleges a kép hangulata. Amellett, hogy technikailag jó a fotó, mondanivalója is van. Az előtérben heverő gyökér- és ágdarabok drámai ellentétet képeznek a háttérben meghúzódó, immár nyugodtnak látszó folyóval. A kompozíció dinamikus, az irányvonalak megfelelő használata növeli a feszültséget. A szürkeárnyalat illik a témához, még drámaibbá teszi. Szép munka, gratulálok!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Újvárosi Zsolt további fényképei

Ahol a víz az úr

Nagyon különleges a kép hangulata. Amellett, hogy technikailag jó a fotó, mondanivalója is van. Az előtérben heverő gyökér- és ágdarabok drámai ellentétet képeznek a háttérben meghúzódó, immár nyugodtnak látszó folyóval.…

Íme a bizonyíték, hogy sokszor egy jó kompozíció milliószor többet ér, mint egy méregdrága kütyü. A békaperspektívának köszönhetően monumentálisnak tűnik a téma, amit a nagy kontrasztok még drámaibbá tesznek. A…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató