Meggyvágó

Tóth István
Tóth István

Meggyvágó

Fényszegény időben készült a fotó,egy Sony a77II kamerával,Tamron 150-600 teleobjektívvel, a Soproni botanikuskertben.Komponálásra nem nagyon volt idő,ez olyan célozz és lőj fotó lett,ugyanis a Meggyvágóra nem nagyon jellemző,hogy képes lenne sokáig egyhelyben várakozni.Szeretek vadon élő állatokat,madarakat fotózni,és tudom,hogy sokat kell még fejlődnöm ,hogy jobb képeket készítsek. Szeretném ha véleményt mondanál erről a képről.

Értékelés

A türelmetlen téma ellenére nagyon szépen sikerült lekapni a meggyvágót. Harmonikusak a színek, és nagyon jól jött ki, hogy épp a főtéma körül világosabb a háttér, ugyanis így odavonzza a tekintetet, és kiemeli azt. Az ág irányvonalként dinamikát kölcsönöz a képnek. Aranymetszésbe helyezted el a madarat, és nagyon helyesen a tekintet irányában hagytál több teret. Szép és harmonikus fotó, gratulálok!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató