Új generáció .

Keszthelyi-Berecz Vanda
Keszthelyi-Berecz Vanda

Új generáció .

A fényképet Cannon 600D- vel ,  Canon EFS 55- 250 mm l objektívvel készítettem. Fotózásra nem e legideálisabb körülmény volt , hét ágra sütőt a nap. Próbáltam árnyékos helyt keresni és úgy elkészíteni a képet.
Úgy komponáltam a képet hogy álló legyen, főleg a gyermek látszon , és elmosódott legyen a háttér. Ezért is választottam teleobjektívet. A gépet már csak teljesen manuális módban szoktam használni.
Általában véve az élességgel szokott a problémám lenni mert néha nem oda megy ahova szeretném.

Értékelés

Kellemes a kép összhatása, öröm látni ilyen főtémát. Az általad ismertetett körülmények között nem lehetett egyszerű fotózni, sajnos ki is égett néhány terület, erre érdemes figyelni. A gyermek mögötti fák a kis mélységéleségnek köszönhetően nem zavaróak, érdekes hátteret alkotnak. A főtéma szépen kitölti a teret, a színek harmonikusak. Csak így tovább!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató