Ló portré

Máté Zoltán
Máté Zoltán

Ló portré

A kép Sony a6000 és egy manuális Konika Hexanon 50 1,7 objektívvel készült. 100 ISO-n, és manuális beállítással. A fénykép JPEG és semmilyen utómunkát nem végeztem rajta. Ezzel a géppel, és manuális objektívvel az első képeim egyike. A kép egy Majorban készült, és “állatportré” volt az elképzelés. A ló szépségével nagyon megfogott, remélem ez valamennyire visszaköszön a képről.

Értékelés

Gratulálok a manuális beállításhoz! Nagyon jó a kép hangulata, a színek és a képi elemek tökéletes harmóniában vannak egymással. Kompozíciót tekintve lehetne még javítani rajta, az előtér túlságosan domináns, zavaró. Érdemes lett volna pár lépést jobbra lépni, így az előtér a kép szélére került volna, és a pacit sem kellett volna indokolatlanul megcsonkítani. Ezen kívül a fényképezőgépet lehetett volna lefelé billenteni egy keveset, hogy jobban kitöltse a teret a főtéma.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató