Őszi varázs

Kossa Gusztávné
Kossa Gusztávné

Őszi varázs

Nagyon szeretem a természetet, imádom az évszakok színkavalkádját, a tükröződést, az ellenfényes képeket. Nem vagyok nagy fotós, de mindent megörökítek,  ami utamba kerül és tetszik. Én operatőrként dolgoztam a 90-es években, a kamerához jobban értek, a filmkészítéshez. Ez a kép egy őszi kerékpár túra alkalmával készült egy Huawei Mate 9-es telefonnal. A telefonom, mindig kéznél van. Komoly gépem nincsen. Minden észrevételt megköszönök.

Értékelés

Gyönyörű az őszi táj, viszont a kompozíció nem a legideálisabb. Egyrészt a kép ferde, jobbra dől, és ez instabil hatást eredményez. A másik, hogy a táj igényli a perspektívát, amit a széles látószög eredményez. Azt látom, hogy a kép egy részlete ki lett vágva az eredetiből, ami jócskán csökkenti a térérzetet, ráadásul még némi ráközelítést is sejtek, ami megintcsak a perspektíva kárára megy. Ha filmes szakkifejezéssel élnék, akkor a nagy totált hiányolom.

Pedig olyan szépen adja magát a helyszín. Sokkal jobban dominálna az előtérben az a kis fa stég (ha nem így nevezik, elnézést kérek érte) közelről, nagylátószöggel. Akkorával, amekkorát csak bír az említett telefon. Márpedig a mobilok óriási előnye, hogy látványos teret lehet velük létrehozni.

A vágásról még annyit, hogy kár érte. Érdemes lett volna fekvő formátumban, aranymetszésben vagy harmadolásban elhelyezni a kis fa építményt, és a háttérben láttatni az őszi színekben pompázó fákat.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Kossa Gusztávné további fényképei

A tenger a mindenem

Ez a kép úgy tökéletes ahogy van. Egyetlen észrevételem van, amit semmiképp nem hibának gondolok, pusztán szubjektív véleménynek. Számomra ez a táj a fekvő formátumot igényli. Annak ellenére, hogy nagylátószöggel…

Őszi varázs

Gyönyörű az őszi táj, viszont a kompozíció nem a legideálisabb. Egyrészt a kép ferde, jobbra dől, és ez instabil hatást eredményez. A másik, hogy a táj igényli a perspektívát, amit…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató