Őszi varázs

Őszi varázs

Fotó: Kossa Gusztávné

Nagyon szeretem a természetet, imádom az évszakok színkavalkádját, a tükröződést, az ellenfényes képeket. Nem vagyok nagy fotós, de mindent megörökítek,  ami utamba kerül és tetszik. Én operatőrként dolgoztam a 90-es években, a kamerához jobban értek, a filmkészítéshez. Ez a kép egy őszi kerékpár túra alkalmával készült egy Huawei Mate 9-es telefonnal. A telefonom, mindig kéznél van. Komoly gépem nincsen. Minden észrevételt megköszönök.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Gyönyörű az őszi táj, viszont a kompozíció nem a legideálisabb. Egyrészt a kép ferde, jobbra dől, és ez instabil hatást eredményez. A másik, hogy a táj igényli a perspektívát, amit a széles látószög eredményez. Azt látom, hogy a kép egy részlete ki lett vágva az eredetiből, ami jócskán csökkenti a térérzetet, ráadásul még némi ráközelítést is sejtek, ami megintcsak a perspektíva kárára megy. Ha filmes szakkifejezéssel élnék, akkor a nagy totált hiányolom.

Pedig olyan szépen adja magát a helyszín. Sokkal jobban dominálna az előtérben az a kis fa stég (ha nem így nevezik, elnézést kérek érte) közelről, nagylátószöggel. Akkorával, amekkorát csak bír az említett telefon. Márpedig a mobilok óriási előnye, hogy látványos teret lehet velük létrehozni.

A vágásról még annyit, hogy kár érte. Érdemes lett volna fekvő formátumban, aranymetszésben vagy harmadolásban elhelyezni a kis fa építményt, és a háttérben láttatni az őszi színekben pompázó fákat.

Tetszett Gusztávné fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Kossa Gusztávné további képei

Őszi varázsA tenger a mindenem

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Nárciszok
  • Novemberi köd
  • Tükörkép
  • Hárman
  • Ölelkező lányok
  • Kis Tisza
  • Eger
  • Lassú társaság
  • Csabagyöngye
  • Virág