Adria Palace - Courtyard

Adria Palace - Courtyard

Fotó: Szulmann Péter

Kedves Krisztián! Íme az első segítség kérésem. Remélem a képből látod, hogy én mit láttam meg, szerettem volna kifejezni, megmutatni ezzel a kompozícióval. Igyekeztem legalább a harmadolási szabály alapjai szerint kialakítani a képet, fő hangsúllyal a beüvegezett erkélyre az egyes épületrészletek kissé torz megjelenésével együtt. A színezet kialakításánál direkt hangsúlyoztam a lepukkadt szűkésséget a fények árnyékok, becsillogások megjelenítése mellett (az ég csere csak hab a tortán és csak a kínlódásom eredménye – lehet, hogy totál felesleges) - de, valahogy nem jó, nem az igazi („fotós” visszajelzések szerint sem). Milyen irányban mozduljak, esetleg ezen kép újra feldolgozásával kapcsolatban vagy mire figyeljek az esetelege újra lövésénél?

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Számomra tökéletesen érzékelteti a hangulatot a fotó, sőt, kifejezetten tetszik az árnyékos belső udvar részletgazdagsága. A képet nézve kettős érzésem van az égboltot illetően: vagy felesleges megmutatni, vagy többre lenne szükség belőle, ha már egyszer láttatni akartad. Nagyon szép, ahogy az út szegélye az előtérbe lép, viszont azt is lehetett volna tovább hangsúlyozni, ha leguggolsz. Egyébként a “valahogy nem jó” véleményektől tartózkodj! Vagy konkrétan mondja el az illető, hogy mi az amit másképp tenne, vagy nyugodtan hagyd figyelmen kívül!

Tetszett Péter fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Méh
  • Áldd meg Uram!
  • Ketten együtt
  • Respect
  • Hajnal
  • Madártej szelet
  • Kézműves foglalkozáson
  • Láncreakció
  • Győri éjszaka
  • Késő őszi ajándék