Adria Palace - Courtyard

Szulmann Péter
Szulmann Péter

Adria Palace - Courtyard

Kedves Krisztián! Íme az első segítség kérésem. Remélem a képből látod, hogy én mit láttam meg, szerettem volna kifejezni, megmutatni ezzel a kompozícióval. Igyekeztem legalább a harmadolási szabály alapjai szerint kialakítani a képet, fő hangsúllyal a beüvegezett erkélyre az egyes épületrészletek kissé torz megjelenésével együtt. A színezet kialakításánál direkt hangsúlyoztam a lepukkadt szűkésséget a fények árnyékok, becsillogások megjelenítése mellett (az ég csere csak hab a tortán és csak a kínlódásom eredménye – lehet, hogy totál felesleges) - de, valahogy nem jó, nem az igazi („fotós” visszajelzések szerint sem). Milyen irányban mozduljak, esetleg ezen kép újra feldolgozásával kapcsolatban vagy mire figyeljek az esetelege újra lövésénél?

Értékelés

Számomra tökéletesen érzékelteti a hangulatot a fotó, sőt, kifejezetten tetszik az árnyékos belső udvar részletgazdagsága. A képet nézve kettős érzésem van az égboltot illetően: vagy felesleges megmutatni, vagy többre lenne szükség belőle, ha már egyszer láttatni akartad. Nagyon szép, ahogy az út szegélye az előtérbe lép, viszont azt is lehetett volna tovább hangsúlyozni, ha leguggolsz. Egyébként a “valahogy nem jó” véleményektől tartózkodj! Vagy konkrétan mondja el az illető, hogy mi az amit másképp tenne, vagy nyugodtan hagyd figyelmen kívül!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató