Gömbbe zárt tér

Gömbbe zárt tér

Fotó: Közép László

A Városligeti Vajdahunyadvár udvarán készült a fotó egy koncert után. Sajnos nem vettem észre, hogy az érzékenység Iso 400-n maradt F7.1 és 1/200s mellett. Így teljes méretre nagyítva elég szemcsés. Az udvart szerettem volna bemutatni egy más szemszögből, de úgy érzem a lufi melletti szerszámos táska kiégett teteje elvonja a figyelmet. Mit kellett volna tennem, hogy ne égjen ki ez a kép terület? Köszönöm a segítségedet!

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Igen, teljesen jogos a felvetés, hiszen a legvilágosabb terület vonzza a tekintetet elsődlegesen, és tényleg a láda tetejét pillantjuk meg elsőnek. Véleményem szerint magával az expozícióval semmi baj nincs. Persze, elég lett vona 100 ISO is, de az más kérdés. A kis kiégést leszámítva pont annyi részlet látható, amennyi szükséges.

Mivel az alu koffer elég sok fényt visszaver, így nem csoda, hogy kiégett. Tudom, hogy nem mindig könnyen kivitelezhető, ami hirtelen eszünkbe jut, de lehetett volna valamivel leárnyékolni azt a részt, esetleg rátenni valami olyan tárgyat, ami a kép jellegét nem befolyásolja, semleges, és inkább elnyeli a fényt. Vagy kinyitni a koffert, ha erre lehetőség van. Egyébként pedig jó ötlet volt a kép.

Tetszett László fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Közép László további képei

Séta az Aranyhíd alattGömbbe zárt térÁldd meg Uram!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Csigaház
  • Tisza
  • A csend hangja
  • Mohakör
  • Hálás vagyok érted
  • Nap-energia
  • A végtelebe nyúló gabonamező
  • Méh
  • Jutalom a hőségben
  • Aranyfa