Egyedül a sötétben

Egyedül a sötétben

Fotó: Szeifert Gábor

A címtől eltérően a fénykép nappali fényviszonyok idején készült egy erdei úton ahol természetesen a fény-árnyék segített. A növény nem biztos hogy tökéletes választás, de a kompozíció miatt megfelelt. Az lenne a kérdésem hogy vajon megfelelő-e a fotó azzal hogy csak a növény felső része éles vagy az egésznek élesen kellene megjelenni?

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Az élesség kérdése ebben az esetben elég szubjektív. Ha kizárólag csak egy kis területet szeretnél élesnek láttatni, megteheted, és ez nem jelenti azt, hogy ettől rossz lenne a kép. Más kérdés, hogy ha élesen kirajzolódna a növény, amint szépen megcsillan a fény, még jobb lenne. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb embernek az élesség az elsődleges szempont, ha egy felvételre ránéz. Elképzelhető, hogy nagyobb hatást tudnál kiváltani a képpel, ha akkora mélységélességgel fényképeztél volna, hogy a növénynek legalább a markáns motívumai élesen kirajzolódnának. Kompozíció szempontjából tényleg úgy jó, ahogy van. A fotót egyébként álló formátumban is el tudom képzelni.

Tetszett Gábor fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Mizujs?
  • Bogyók
  • A kiegyenesített ferdetorony
  • Fotós fotózza a fotóst ahogy fotózik
  • Durci
  • Egy középkori túlélő
  • Szétrepülés
  • Dísztök
  • Őszi harmónia