Tengerparti pillanatkép

Deák Attila
Deák Attila

Tengerparti pillanatkép

A kép 2001. nyarán készült egy analóg Canon EOS-1000-es géppel. Sajnos már csak papír formátumban maradt meg, sőt, már annak is csak ez a szkennelt változata. A gép sincs már meg, ezért az objektív pontos paramétereire nem emlékszem (csak arra, hogy tele volt). A képen nagyobbik lányom látható. Nem beállított kép, nem tudta, hogy fotózom, de az exponálás pillanatában odapillantott. Ettől viszont még különlegesebb lett számomra a kép hatása. A kedvenc fotóim egyike…

Értékelés

Ritka az ennyire jól sikerült gyermekportré. Tökéletes a kompozíció is és a színharmónia is, és helyesen lett exponálva a kép. Látszik, hogy milyen odafigyeléssel készült a fénykép. A szkennelt papírkép sajnos nem annyira részletgazdag mint az eredeti felvétel, azonban így is nagyszerűen visszaadja annak hangulatát. Attila, gratulálok! Nagyon szép munka!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató