Regina

Regina

Fotó: Szalay Krisztián

A fénykép 2011 nyarán készült természetes fénynél. Semmilyen más derítést nem használtam. A fényérzékenység 400 ISO értékre lett beállítva.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Ahogyan ígértem, néha fel fogok tölteni fényképeket saját munkáimból azért, hogy lehetőséget adjak Neked, hogy Te értékeld ki a képet. Írd meg hozzászólásban, hogy milyen hibákat látsz a képen és Te hogyan fotóztad volna másképp!

Tetszett Krisztián fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Szalay Krisztián további képei

Esti mese helyettRegina

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Kosina Zoltán

2011-12-15 12:55:55

A legfeltűnőbb hiba a csomó kiégett rész, ami az ellenfényben fotózás kivédhetetlen következménye. Ugyanis érthető módon nem szeretted volna, hogy a leányzó alulexponált legyen, ezért is vetted magasabbra a fényérzékenységet, így viszont a háttér lett túlexponált. Mindez ráadásul ahhoz vezetett, hogy az egyébként érdekes kettős tükröződés sem túl észrevehető. Az eredmény így hasonlóan felemás lett, mint Bablena András betyárjai, vagy Bencsik Bianka napnárcisza. Viszont láttunk itt már zseniális megoldást erre a problémára is Szabó Tamás ablakon túli képénél. Persze az nem kevés elő- és utómunkát is jelentett volna. :) A csonkolásba ezúttal nem lehet belekötni szerintem. Maximum a téma elhelyezésével kapcsolatban lehet még egy kicsit kukacoskodni. Regina tekintetének iránya iszonyú hangsúlyos, viszont ennek ellenére sincs kényelmesen több hely hagyva előtte, mint mögötte. Viszont a kellőképpen dekoratív modellnek köszönhetően ezek felett a hibák felett szerintem bárki szemet tud hunyni. :)

Szalay Krisztián

2011-12-15 20:57:56

Jól látod a dolgokat! :) A kiégést valóban meg lehetett volna oldani szendvicsből (azaz több expozícióból), de amikor ezt készítettem, erre nem volt idő, mert ez egy kapásból készített pillanatfelvétel. Mondjuk RAW módban lehetett volna lőni, de az akkor eszembe sem jutott. Ami meg az elhelyezést illeti, abban is egyetértek, hogy több hely előtte nem ártott volna. Na, majd legközelebb :)

Szarka Ernő

2012-11-08 19:20:11

Tobb hely elotte meg elfert volna szerintem es a kieges is jogosan lett emlitve. Viszont ha pillanat fotorol van szo akkor neha jobb sietni mint allitgatni a gepen mert a termeszetesseg es a pillanat hamar elillanhat.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Tisza
  • Felhő
  • Magány
  • Páva
  • Mosoly
  • Kedvencünk
  • Kikötötték
  • Szemtől szembe
  • Mátrai anzix
  • Naplemente a tóparton