Regina

Szalay Krisztián
Szalay Krisztián

Regina

A fénykép 2011 nyarán készült természetes fénynél. Semmilyen más derítést nem használtam. A fényérzékenység 400 ISO értékre lett beállítva.

Értékelés

Ahogyan ígértem, néha fel fogok tölteni fényképeket saját munkáimból azért, hogy lehetőséget adjak Neked, hogy Te értékeld ki a képet. Írd meg hozzászólásban, hogy milyen hibákat látsz a képen és Te hogyan fotóztad volna másképp!

Hozzászólások

Kosina Zoltán

A legfeltűnőbb hiba a csomó kiégett rész, ami az ellenfényben fotózás kivédhetetlen következménye. Ugyanis érthető módon nem szeretted volna, hogy a leányzó alulexponált legyen, ezért is vetted magasabbra a fényérzékenységet, így viszont a háttér lett túlexponált. Mindez ráadásul ahhoz vezetett, hogy az egyébként érdekes kettős tükröződés sem túl észrevehető. Az eredmény így hasonlóan felemás lett, mint Bablena András betyárjai, vagy Bencsik Bianka napnárcisza. Viszont láttunk itt már zseniális megoldást erre a problémára is Szabó Tamás ablakon túli képénél. Persze az nem kevés elő- és utómunkát is jelentett volna. :)
A csonkolásba ezúttal nem lehet belekötni szerintem. Maximum a téma elhelyezésével kapcsolatban lehet még egy kicsit kukacoskodni. Regina tekintetének iránya iszonyú hangsúlyos, viszont ennek ellenére sincs kényelmesen több hely hagyva előtte, mint mögötte. Viszont a kellőképpen dekoratív modellnek köszönhetően ezek felett a hibák felett szerintem bárki szemet tud hunyni. :)

2011-12-15 12:55:55 • Kosina Zoltán

Szalay Krisztián

Jól látod a dolgokat! :) A kiégést valóban meg lehetett volna oldani szendvicsből (azaz több expozícióból), de amikor ezt készítettem, erre nem volt idő, mert ez egy kapásból készített pillanatfelvétel. Mondjuk RAW módban lehetett volna lőni, de az akkor eszembe sem jutott. Ami meg az elhelyezést illeti, abban is egyetértek, hogy több hely előtte nem ártott volna. Na, majd legközelebb :)

2011-12-15 20:57:56 • Szalay Krisztián

Szarka Ernő

Tobb hely elotte meg elfert volna szerintem es a kieges is jogosan lett emlitve. Viszont ha pillanat fotorol van szo akkor neha jobb sietni mint allitgatni a gepen mert a termeszetesseg es a pillanat hamar elillanhat.

2012-11-08 19:20:11 • Szarka Ernő

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Szalay Krisztián további fényképei

Regina

Ahogyan ígértem, néha fel fogok tölteni fényképeket saját munkáimból azért, hogy lehetőséget adjak Neked, hogy Te értékeld ki a képet. Írd meg hozzászólásban, hogy milyen hibákat látsz a képen és…

Esti mese helyett

Eléggé egyoldalú lenne, ha mindig csak én értékelném mások munkáit. Néha nem árt a változatosság, ezért időnként fel fogok tölteni saját munkáimból is képeket. Itt most rajtad a sor. A…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató