Old & New

Old & New

Fotó: Szarvadi Adrienn
Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A kép alkotója valószínűleg nem először fogott fényképezőgépet a kezébe. A kevés fényt az 1600 ISO értékű fényérzékenység kompenzálta. Profin kivitelezett kép egy apró hibával, mégpedig az, hogy bokánál van megvágva. Adrienn, ízületben nem vágunk! :) Amúgy nagyon szép munka, külön gratulálok hozzá!

Tetszett Adrienn fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Szarvadi Adrienn további képei

ReniMini csernobilOld & NewFekete Karácsony

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Kosina Zoltán

2011-12-15 13:14:37

Lehet amatőr kérdés, de ISO 1600-nál nem kellene sokkal zajosabbnak lennie a képnek? Vagy épp ennek elfedésére lett szürkeárnyalatos?

Szalay Krisztián

2011-12-15 13:55:37

Egyáltalán nem amatőr a kérdés és persze, hogy lehet bátran kérdezni, hiszen ezért van ez az egész. :) A képzaj, amit a magas fényérzékenység okoz szinte minden fényképezőgépen másképp jelenik meg. Az olcsó, hobbi gépek sokszor a 800 ISO-t is alig bírják, míg pl. a Nikon D3X-nek olyan szenzora van, hogy 3000 ISO felett is gyönyörű képet kapunk. Ezt a képet Adrienn egy Canon EOS500D-vel készítette. Egyrészt tehát a gépnek is köszönhető, hogy nem annyira szemcsés a kép. Másrészt nagyon jól ráéreztél, a szürkeárnyalatos képpel jobban el lehet fedni az ilyen jellegű problémákat. Ráadásul amikor lekicsinyítesz egy képet, úgy a képzaj is mérséklődik.

Szarvadi Adrienn

2011-12-15 20:18:42

Sajnos elég rossza voltak a fényviszonyok, de próbáltam a maximumot kihozni a képből. De mondjuk 70%-ban a gép érdeme. :)

Szalay Krisztián

2011-12-15 20:33:24

Adrienn, teljesen jól oldottad meg a feladatot! :)

Szarvadi Adrienn

2011-12-15 20:38:28

Köszönöm!!:)

Szalay Krisztián

2011-12-15 20:44:33

Nagyon szívesen! :)

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Balatoni magány
  • Dísztök
  • Csendes pihenő
  • Szegedi szökőkút
  • Cherry ice cream
  • Padlás
  • Gondolkodom, tehát vagyok - Portré
  • Tatai vár
  • Híd a Duna parti naplementében
  • Nyugodt környezetben