Temetőben

Taigiszer Móni
Taigiszer Móni

Temetőben

Ilyen szikrázó napsütésben nem is olyan szomorú ez a téma… A Balaton-felvidéken, Nagyvázsonytól nem messze készült a kép. (Nikon D3100)

Értékelés

A tavaszi napfény kellően megvilágította a tájat, így valóban nem annyira lehangoló a témája ellenére sem. Két hibája azonban van a képnek. Az egyik, hogy a horizont balra lejt. Amikor ilyen dombos tájat fényképezünk, képzeletben meg kell tudnunk határozni a horizontot és ahhoz képest kell a képet megkomponálni.

A másik hiba, hogy kissé zavarosnak néz ki a kép. Azt úgy lehetett volna ellensúlyozni, hogy nyitott rekesszel fényképezve lecsökken a mélységélesség és a háttér elmosódik. Így szépen kiemelkedett volna az előtérben a sírkő. A gyakorlás viszont meg fogja hozni a gyümölcsét. :)

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Taigiszer Móni további fényképei

Mohakör

Valóban szép az, amit a természet rajzol. Kár is lett volna kihagyni. Szép a kép, kellemes őszi színekkel tarkítva. Azt a kis ágacskát érdemes lett volna elvenni a fotózás előtt.…

Temetőben

A tavaszi napfény kellően megvilágította a tájat, így valóban nem annyira lehangoló a témája ellenére sem. Két hibája azonban van a képnek. Az egyik, hogy a horizont balra lejt. Amikor…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató