Ügyes kezek

Petrina Miklósné Klári
Petrina Miklósné Klári

Ügyes kezek

Panasonc Lumix DMC TZ7-el készült a kép állványról 10 mp időzítéssel. A fotózáson kívül a varrás a másik hobbim, ezt szerettem volna ábrázolni.

Értékelés

Nagyon jó kép! A művészi hatás abszolút mértékben érvényesül, ami a képkivágásnak, a kompozíciónak, a nagy kontrasztnak és a szürke árnyalatainak köszönhető. Az oldalról érkező fény gyönyörűen kiemeli az anyag textúráját és a varrás műveletét is. Gratulálok, nagyon szép munka! Ez a fotó bekerült a kedvenceim közé.

Hozzászólások

Petrina Miklósné Klári

Köszönöm szépen az értékelést ! Meglepett és örömmel töltött el az igen pozitív véleményed.

2012-09-09 21:18:35 • Petrina Miklósné Klári

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen! Tetszett, ahogy a hobbid érzéssel meg lett örökítve. Igazán kifejező a fotó! :)

2012-09-11 09:45:32 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Petrina Miklósné Klári további fényképei

Ügyes kezek

Nagyon jó kép! A művészi hatás abszolút mértékben érvényesül, ami a képkivágásnak, a kompozíciónak, a nagy kontrasztnak és a szürke árnyalatainak köszönhető. Az oldalról érkező fény gyönyörűen kiemeli az anyag…

Összhang

Rendkívül ügyesen elkapott kép, ami hűen tükrözi a kép címét. A kompozíció és az expozíció is tökéletes. A felvétel készítésekor feltehetően enyhén borult volt az idő, mert nem látunk kemény…

Legelő ló a napnyugta fényében

Szinte tökéletes a paciról készült kép. Az oldalról érkező napfény gyönyörűen kiemeli a lovat és a föld mintázatát is. Egyetlen hiba, hogy a horizont nincs vízszintben. Ettől függetlenül gyönyörű munka!

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató