Tollászkodik a tavasz (is)

Neves Ildikó
Neves Ildikó

Tollászkodik a tavasz (is)

A kép FUJI Finepix S5700 géppel készült, automata módban. (jobb ez így :) ) Egyik délután hazafelé megálltam a Duna partján, a hattyú etetők kedvenc helyén. Nagyon szeretem ezeket a madarakat fotózni, bár a gépem nem a legjobb erre a célra. Sajnos a legtöbb “jól elkapott” pillanat a véletlen műve. :(( De ez a lelkesedésemet nem töri meg.

Értékelés

Ilyen esetekben szoktam gondolni, hogy olyan kár, hogy nem teljes a kép. Ugyanis a madár alsó része úgy ahogy van, hiányzik. Egyébként a kék víz, a hullámok, az oldalfény és a madár tökéletes harmóniát alkotnak. Így sem rossz a fotó, de nem teljes. Na, majd legközelebb. :)

Hozzászólások

Neves Ildikó

Köszönöm az értékelést!  Na, majd legközelebb..:)

2012-05-06 22:15:47 • Neves Ildikó

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen! :)

2012-05-07 23:22:53 • Szalay Krisztián

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató