Különc

Ábrahám Orsolya
Ábrahám Orsolya

Különc

Fujifilm FinePix S6500fd típusú fényképezőgéppel készült a kép.
A kép érdekessége, hogy a nárciszok mind egy irányba néznek - egy kivételével, ezt hangsúlyozza a kép címe is :)

Értékelés

A kompozíció kifejezetten jó, nagyon ügyesen lett megválasztva a nézőpont. Egy hiba van csak, mégpedig a kiégés. Ezt meg lehetett volna oldani szűkebb rekesszel vagy gyorsabb záridővel.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Ábrahám Orsolya további fényképei

Kékség

Amilyen egyszerű a kompozíció, annál jobban visszaadja a felvétel pillanatának helyzetét. Ahogy ránéztem a képre, egyből az volt a gondolatom, hogy végre egy fotó, ahol a horizont vízszintben van. Aztán…

Különc

A kompozíció kifejezetten jó, nagyon ügyesen lett megválasztva a nézőpont. Egy hiba van csak, mégpedig a kiégés. Ezt meg lehetett volna oldani szűkebb rekesszel vagy gyorsabb záridővel.

Lesben állva

Ez egy ötletes és jól elkapott pillanatkép a macsekról. Nem is nagyon tudok mit hozzáfűzni, mivel a kompozíció és az expozíció is helyes. Minden más, szubjektív dolog. Megjegyzés: házi kedvencekről…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató